Mehmetçik Saraybosna'da Kurban Eti Dağıttı

EUFOR bünyesinde Bosna Hersek'te görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından Saraybosna'daki ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıldı.

Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde Bosna Hersek'te görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığınca, Kurban Bayramı dolayısıyla Saraybosna'daki ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıldı.

Kurban paketleri, başkent Saraybosna'da her gün binden fazla ihtiyaç sahibine yemek dağıtan aşevinin önünde, Bosna Hersekli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere verildi.

Saraybosna'da altışar kiloluk paketleri 100 aileye ulaştıran Türk askerleri, ülke genelinde de 7 farklı şehirde ihtiyaç sahiplerine bine yakın kurban eti paketi dağıttı.

Aşevi idarecisi 'Zilha Teyze' lakaplı Zilha Şeta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Temsil Heyet Başkanlığı ile uzun yıllardır iyi bir işbirliğine sahip olduklarını belirterek, bu sene, önceki senelere göre aşevine daha fazla et bağışında bulunulduğunu kaydetti.

Türk askerine yardımlar için teşekkür eden Şeta, bu yıl yardımseverler tarafından aşevine 50 tona yakın kurban eti ulaştırıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA