Kapadokya'ya Bayram Tatilinde Yoğun İlgi

Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve vadileriyle önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya'ya yerli turistler ilgi gösteriyor.

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve vadileriyle ünlü turizm merkezi Kapadokya, Kurban Bayramı tatilinde yoğun ilgi görüyor.

Bayram tatilinde Kapadokya'yı tercih eden yerli turistler, sıcak hava balonu, at, ATV ile düzenlenen turlar ve vadi yürüyüşlerine katılıyor.

Turistler özellikle Uçhisar, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve ve Paşabağlar, Aşk ile Güvercinlik vadileri ve Ürgüp Üç Güzeller mevkisini ziyaret ediyor.

Bölgedeki vadilerde, peribacaları arasında ATV ve atla gezinti yapan turistler, anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafları çekiyor.

At ve ATV turları düzenleyen acente yetkilisi Nuran Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili nedeniyle bölgede yerli turist yoğunluğu yaşandığını belirtti.

Kurban Bayramı tatilinin, Kapadokya'daki turistik işletmeler için doping olduğunu anlatan Aktaş, tesislerin aşırı yoğunluk nedeniyle müşterilere hizmet sunmakta zorlandığını söyledi. Aktaş, şöyle devam etti:

'Oteller, sıcak hava balonları, ATV ve at turlarına yoğun talebe karşı hizmet sunmaya çalışıyoruz. Firmaların birbirine destek vermek zorunda kaldığı bir aşamaya gelindi. Ancak bu yoğunluktan çok memnunuz. Yerli müşterilerimiz için fiyatlarda indirim yapıldı. Balonlarda yüzde 50'ye varan, at ve ATV turlarında ise yüzde 25 indirim yaptık.'

Turistlerin, erken saatlerden itibaren otelden çıkarak bölgeyi gezmeye başladığını ifade eden Aktaş, yoğunluğun hafta sonunda da süreceğini, rezervasyon taleplerini almaya devam ettiklerini kaydetti.

Bayram tatili için İçel'den gelen Ufuk Çelik, çeşitli aktivitelere katıldığını, ATV ile yapılan gezintilerden büyük keyif aldığını dile getirdi.

Kapadokya'yı çok sevdiklerini bildiren Çelik, 'Her tatil fırsatında geliyoruz. Sürekli motosiklet kullanıyorum ama burada ATV ile gezinti yapmanın keyfi çok ayrı. İki gündür bölgeyi geziyoruz, halen turumuzu bitiremedik.' diye konuştu.

Serhat Koyunoğlu da eşiyle geldikleri Kapadokya'nın tarihi ve doğal dokusuna hayran kaldığını, ilk fırsatta yeniden bölgeyi ziyaret etmek istediğini vurguladı.
Kaynak: AA