GAP Turları Yeniden Gözde Oluyor

Yaklaşık 2 yıl aradan sonra bir tur acentesinin düzenlediği GAP turu kapsamında İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gelen turistler, hiçbir güvenlik sorunu yaşamadan bölgeden ayrılmanın mutluluğunu yaşıyor İl Kültür ve Turizm Müdürü Aslan: 'Özellikle hükümetimizin açıkladığı turizm teşvik paketi kapsamında Şanlıurfa yatırımcılar için çok cazip bir yerdir' Tur rehberi Özkan: 'Güvenliğe dair en ufak bir sıkıntı yaşamadık' Turistlerden Gülay: 'GAP turlarının başladığını duyunca eşimle hemen katılmaya karar verdik. Gezdiğimiz tüm illerde ve Şanlıurfa'da herhangi bir sıkıntı yaşamadık'

MÜSLÜM ETGÜ - Yaklaşık 2 yıl aradan sonra bir tur acentesinin düzenlediği GAP turu kapsamında İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gelen turistler, bölgenin doğal güzelliklerini görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kurban Bayramı öncesi bir tur acentesi tarafından düzenlenen GAP turu kapsamında yaklaşık 2 yıl aradan sonra İstanbul'dan bir grup turist Şanlıurfa'ya geldi.

Şanlıurfa'nın tarihi ve dini mekanlarını ziyaret eden ve alışveriş yapan konuklar, uzun bir aradan sonra geldikleri bölgeden çok iyi duygularla ayrıldıklarını belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi turistlerin Şanlıurfa'ya gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

GAP turlarını düzenleyen bütün acentelere teşekkür eden ve sayının artmasını beklediklerini aktaran Aydın, 'Şanlıurfa, Hazreti İbrahim'in misafirperverliği ve Hazreti Eyyüp'ün sabrını taşıyan bir kent ve bizlere de miras olarak bırakılmıştır. Vatandaşlarımızın güvenlik konusunda bir endişeleri olmasın. Gelip kentimizi gezsinler ve her hangi bir olayın olmadığını görecekler ve unutamayacakları anılarla ayrılacaklardır.' dedi.

Şanlıurfa'nın turizmdeki geleceğinin çok iyi bir yerde olacağını düşündüklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

'Özellikle hükümetimizin açıkladığı turizm teşvik paketi kapsamında Şanlıurfa yatırımcılar için çok cazip bir yerdir. Sadece Türkiye için değil dünya için de önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde ABD'de bir dergi ölmeden önce görülmesi gereken yerler sıralamasında Göbeklitepe ikinci sırada gösterildi ki biz birinci sırada olması gerektiğini inanıyoruz. Şanlıurfa'nın genel olarak turizm altyapısına baktığımız zaman Türkiye'nin en büyük müze kompleksine ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle gerçekten görülmesi gereken yerlerdir. Ayrıca Harran, Halfeti, Göbeklitepe ve kentin yöresel mimarisi gelen ziyaretçilerimiz, otantik ve mistik bir hava içerisinde ziyaret etme imkanı bulacaklardır. Herkesi Şanlıurfa'ya bekliyoruz.'

Kentte hediyelik eşya satışı yapan esnaf Ahmet Taşkın ise yaklaşık 2 yıldır GAP turlarının olmaması nedeniyle işlerinin gerilediğini belirterek, turistleri yeniden görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tur rehberi Emre Özkan ise GAP turlarına sosyal sorumluluk projesi olarak baktıklarını vurgulayarak, 'İlk önceliğimiz buralarda bacasız sanayinin tekrar hayata geçirilmesi olacaktır. İnsanları büyük bir ekonomik kayıpları olduğunu görüyoruz. Güvenliğe dair en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Bu bölgenin tekrar eski günlerine dönmesini istiyoruz.' ifadesini kullandı.

- 'Balayımızı bölgede yapacaktık ama olaylar engelledi'

Turistlerden Hakan Gülay ise iki yıl önce eşiyle GAP turu kapsamında balayına çıkmayı düşündüklerini ancak turların terör riski nedeniyle iptal edilmesiyle işlerinin zora girdiğini anlattı.

GAP turlarının başlamasıyla yarım kalan balayını tamamlamak üzere tura katıldıklarını aktaran Gülay, 'GAP turlarının başladığını duyunca eşimle hemen katılmaya karar verdik. Gezdiğimiz tüm illerde ve Şanlıurfa'da herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Çok ilgi ve alaka gördük güzel anılarımız oldu.Bölge insanlarının tümüne çok teşekkür ediyorum. Bölgede anlatıldığı gibi bir sıkıntı yok herkesi GAP turlarına bekliyorum.' diye konuştu.

Tura katılan Ayşe Korhan da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gelmeden önce televizyonlardan gördüğü haberler nedeniyle açıkçası biraz korkarak geldiğini ancak bu korkusunun gereksiz olduğunu gördüğünü söyledi.

Bölge insanının günlük yaşantılarının İstanbul'dakinden bir farkının olmadığına işaret eden Korhan, 'İnsanlar misafirperver ve güzel ağırlandık. Hiçbir sıkıntı yaşamadan turumuzu yaptık. Buralar kültür olarak çok önemli topraklar, buraların hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesi buraları görmeye davet ediyorum ve emin olun sıkıntı yaşamazsınız.' dedi.

Murat Potöy ise ailesinin karşı çıkmasına rağmen tura katıldığını ve ön yargıları kırdığına inandığını kaydetti.

Kaynak: AA