Avrupa Yetim-Der'den Afrika'da Kurban Yardımı

Avrupa Yetim-Der, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun Ouagadougou kentinin 260 kilometre doğusunda bulunan Yatenga bölgesinde yaşan Müslümanlara Avrupa'dan gönderilen kurban yardımlarını ulaştırdı. Seller nedeniyle yollar bozulduğu için gece köylere ulaşan ekipler elektrik olmayan köylerde el feneri ile kurban kesimlerini sürdürdü.

Ekipler, taşan nehirler yüzünden bozulan yollardan yaklaşık 9 saatlik mücadelenin ardından Yatenga bölgesindeki Müslümanların yaşadığı Ramesse köyüne ulaşarak kurbanları el feneri ışığında kestiler. Kurban etleri paketlenerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Avrupa Yetim Der gönüllüsü Cahit Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burkina Faso'nun doğu bölgesinde sağanak nedeniyle ulaşım konusunda zor ve sıkıntılı anlar yaşadıklarını söyledi.

Daha önceden kurban kesimi için haber verilen köylere her türlü riski göze alarak gece saatlerinde ulaşarak kurban kesimlerini sürdürdüklerini ifade eden Ataş, şöyle konuştu:

'Burkina Faso genelinde birçok farklı bölgede kurban kesim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dün sel suları nedeniyle programımız sarktı. Bugün yolların bozulması nedeniyle 260 kilometre yolu yaklaşık 9 saatte kat ederek aldığımız kurban vekaletlerini ulaştırmak için geldiğimiz Ramesse köyüne gece geç saatlerde ulaştık. Burada kurban kesimlerimizi el fenerleri yardımıyla gerçekleştirdik. Aldığımız vekaletleri bir emanet olarak bilip bu emanetleri yerine ulaştırmayı bir dini vecibe olarak ihtiyaç sahibine ulaştırmayı görev olarak bildiğimiz için gece gündüz demeden zor şartlar altında çalışmalarımız sürdürüyoruz. Daha rahat bölgelerde çalışmalarımızı yapabilirdik ama özelikle yardım kuruluşlarının daha önce hiç gitmediği bölgeleri seçerek oradaki Müslümanlara da var olduğumuzu ve Avrupa ile Türkiye'deki Müslümanların desteğini yanlarında hissetmelerini sağlıyoruz. Bundan sonra ülkedeki yetimhaneleri ziyaret ederek yetim çocukları giydirip onlara çeşitli yardımlarımız olacak.''

Bölgede cami ve Kur'an kursu için de çeşitli yardım çalışmaları başlatacaklarını aktaran Ataş, Afrika'ya yardımlarının artarak devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA