Allahdiyen'e Yeni İçme Suyu Kaynağı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salihli Allahdiyen Mahallesinde açtığı yeni sondaj çalışmasını tamamlayarak, mahalleye yeni bir içme suyu kaynağı temin etti.

Allahdiyen'e Yeni İçme Suyu Kaynağı
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa geneline yeterli içme suyu temin etmek için başlattığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MASKİ Salihli ilçesine bağlı Allahdiyen Mahallesinde açtığı yeni sondajla yetersiz gelen içme suyu sorununu çözüme kavuşturuyor. Mahalledeki sondaj çalışmalarında sona gelen MASKİ, 200 metre derinliğindeki sondaj kuyusundan saniyede 2 buçuk litre su verimi elde etti. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan jeoloji ve jeofizik mühendisleri tarafından sondaj kuyusundan alınan su numune işlemleri tamamlanarak, test edilmesi için Halk Sağlığı Laboratuvarı’na teslim edildi. Laboratuvardan gelecek sonuç neticesine göre, sondaj şebekeye bağlanarak mahallenin su sorunu çözüme kavuşturulacak.

“Sağlıklı ve yeterli su temini için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, il genelinde yürütülen sondaj çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tek su kaynağı yeraltı suları olan ilimizde, vatandaşlarımızın su sıkıntısı çekmemeleri için yeni sondaj kuyuları açma işlemlerimizi hızla sürdürüyoruz. İçme suyu konusunda özel hassasiyet gösteren Genel Müdürlüğümüz, yeni su kaynaklarının tespit edilmesi için çalışmalarına devam ediyor. İl genelinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, Manisa halkını sağlıklı ve yeterli suya kavuşturmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: İHA