Üsküdar Belediyesi Şehit, Gazi Ve Yetimleri Unutmadı

Üsküdar Belediyesi ve Katar Yardımlaşma Derneği’nin birlikte organize ettiği programda kesilen kurbanlar, şehit, gazi, yetim ve öksüz ailelerine dağıtılacak.

Üsküdar Belediyesi, Kurban Bayramı’nda şehit, gazi, yetim ve öksüz aileleri unutmadı. 180 aileyi kapsayan projede her aileye 13’er kilogram kurban eti dağıtılıyor. Selimiye Aşevi’nde organize edilen programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hazırlanan paketleri kendisi doldurdu. Her bir aileye 13 kilogramlık et paketi hazırladıklarını belirten Başkan Türkmen, “Bugün mübarek Kurban Bayramı’nın ikinci günündeyiz. Tabi Kurban Bayramı denince akla gelen bayramlaşmanın yanında dayanışma, paylaşma ve kardeşliği sevgiyi bölüşme demektir. Bizlerde Üsküdar Belediyesi olarak her bayramdan farklı olarak bu bayramda bir başka organizasyon yapmaya karar verdik. Özellikle 15 Temmuz günü şehit olan Üsküdarlı şehit kardeşlerimizin ailelerine ve gazilerimizin ailelerine düzenlediğimiz organizasyonla kurban etlerini vereceğiz. Her bir aileye 13 kilogramlık bir et paketi yaptık. Ekiplerimizle birlikte bu akşama kadar evlere ulaştıracağız. Bu yardım organizasyonunu Katar Hayır Derneği ile birlikte yapıyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayramın buruk başladığını belirten Başkan Türkmen, “Bayrama ne yazık ki buruk giriyoruz. 15 Temmuz’dan sonraki ilk bayramımız bu. Hatırlarsanız 15 Temmuz’da Ramazan Bayramı sonrasıydı. Kurban Bayramı’da 15 Temmuz’un etkisinde girdiğimiz bir bayram oldu. Allah’tan temennimiz ülkemize, milletimize karşı hain kalkışmalar tekrar etmesin. Bu milletin birliğine kastedenlere Allah fırsat vermesin" dedi.

Başkan Türkmen, paketlerin akşama kadar ailelere teslim edileceğini söyledi.

Kaynak: İHA