TDV, Terör Mağdurlarına Kurban Eti Dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör mağduru yaklaşık bin 500 aileye kurban eti yardımında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaklaşık bin 500 aileye kurban eti dağıttı.

İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan 'Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu'nun ardından terör mağduru vatandaşlara verilen destek devam ediyor.

TDV'nin vekalet sahipleri adına Yüksekova'ya gönderdiği 280 kurbanlığın kesimi, İlçe Müftülüğü heyetinin gözetiminde Yeşildere Mahallesi'ndeki mezbahanede yapıldı.

Kesildikten sonra poşetlere konulan 210 küçükbaş hayvanın eti yaklaşık bin 500 terör mağduru aileye teslim edildi. 70 kurbanlığın eti ise Kur'an kurslarına dağıtıldı.

Kesim işlemi yapan görevlilerden Mehmet Turan, gönderilen kurbanlıkları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için hazır hale getirdiklerini, daha sonra kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Vatandaşlardan Serkan Turgay, aldığı yardımdan dolayı TDV'ye teşekkür ederek, 'Tüm Müslüman aleminin bayramını kutluyorum. Allah bu yardımı kabul etsin, hayırlara vesile olsun.' diye konuştu.
Kaynak: AA