Sorular Çalınınca Öğretmenlik Hayaline Ulaşamadı

Tokat'ta yaşayan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü mezunu Mine Kartal, 2010'da girdiği KPSS'den beklediği puanı alamayınca çocukluğundan bu yana hayali olan öğretmenliğe atanamadı İki çocuk annesi Kartal: 'Hırsız FETÖ hayallerimi çaldı. KPSS'de sorular çalınınca yıllardır beklediğim öğretmenlik hayalime kavuşamadım. Psikolojim bozuldu'

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ta oturan 35 yaşındaki 2 çocuk annesi Mine Kartal, 2010'daki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yapılan 'usulsüzlükler' nedeniyle hayali olan öğretmenliği yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü mezunu olduğunu söyledi.

Öğretmen olmak için 2010'daki KPSS'ye girdiğini belirten Kartal, 'KPSS'ye çok iyi hazırlandım. Sınava girdiğimde 8 aylık hamileydim. Sınav sonuçları açıklanacağı gün oğlum Alptuğ doğmuştu. Sonuç açıklanınca büyük hüsrana uğradım. Sınavdan 73 puan aldım ama çok daha fazla bekliyordum. Hırsız FETÖ hayallerimi çaldı. KPSS'de sorular çalınınca yıllardır beklediğim öğretmenlik hayalime kavuşamadım.' ifadelerini kullandı.

Kartal, bunun ardından psikolojisinin bozulduğunu ve zor günler geçirdiğini anlattı.

- 'Öğretmen olacağım günü umutla bekliyorum'

Küçüklüğünden beri hayali olan öğretmenliği kazanamayınca yaşadığı üzüntünün çocuklarına, ailesine yansıdığını bildiren Kartal, 'Psikolojim tamamen alt üst olmuştu. 2010'dan sonra bir süre sınavlara giremedim. Sonra tekrar hazırlanmaya başladım. Halen sınavlara hazırlanıyorum. Öğretmen olacağım günü umutla bekliyorum. İnşallah 6 yıl önceki sınav sonrası haksız olarak bir yerlere gelenler, bunun cezasını alacak. Ben ev hanımlığı yapıyorum ama onlar haksız şekilde bir yere geldiler.' dedi.

Sınavda kendisi gibi binlerce kişinin mağdur olduğunu dile getiren Kartal, şunları kaydetti:

'Çocuğumun rızkını aldıkları için onların yüzünden 6 yıldır evdeyim. İnşallah hepsi cezasını bulur. İnşallah mağduriyetimiz giderilir. Kim olursa olsun, soruları çalan, birbirlerine ileten, benim hayallerimi çalan kim varsa ortaya çıksın. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bakanlarımızın bu konuda yaptıkları çalışmayı destekliyorum. 2010 yılında yapılan KPSS'de hayallerimi yıkan kim varsa şikayetçiyim. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.'
Kaynak: AA