Sincan Belediyesi'nden Temizlik Seferberliği

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, hedeflerinin daha temiz bir Sincan’da yaşamak olduğunu belirterek, “Şehrimizin her noktasında hijyen ve temizliği sağlamak için aralıksız çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Sincan Belediyesi'nden Temizlik Seferberliği
Sincan Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 binden fazla çöp konteynerinin bulunduğu ilçede 15’i gündüz, 25’i gece olmak üzere 40 ekip günde ortalama 400 ton çöp topluyor. Sayısı 37’e ulaşan çöp kamyonlarıyla toplanan evsel atıkların miktarı ise yıllık 150 bin tonu geçiyor. Belediye, temel temizlik görevlerinin yanında ibadethanelerin temizliğini de gerçekleştirirken atık maddelerin toplanması gibi kampanyalarla daha temiz bir çevre oluşturmayı hedefliyor. Çöp toplama hizmeti eksiksiz yürütülürken, sokakların temizliği 116 süpürgeci ile sağlanıyor. Süpürgeciler her gün yaklaşık 350 kilometre yolu temizliyor. İnsan ve trafik yoğunluğunun arttığı noktalarda çalışan 12 adet yüksek vakumlu mobil süpürge aracıyla sokak temizliği daha hızlı ve verimli hale getirilirken, iki adet mini süpürge aracıyla da yaya ağırlıklı bölgeler temizleniyor. Mobil süpürge araçlarıyla her gün ortalama 500 kilometre yol temizleniyor. Belediye yetkililerince, evsel atıkların atıldığı konteynerlerin temizliğine de büyük önem veriliyor. Ayda bin 500 konteyner yıkanıp daha hijyenik hale getiriliyor. Yıkama ekibi ayda 3 bin çöp noktasını sıcak ve tazyikli su ile yıkayarak dezenfekte ediyor. Böylece hem hijyen sağlanıyor hem de estetik bir görünüm oluşturuluyor. Yıpranan konteynerler ise Sincan Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla tamir ediliyor ve boyanıyor.

Sincan Belediyesi evsel atıkların yanı sıra geri dönüşümü mümkün olan atık maddeleri de toplayarak çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor. Çalışmalar kapsamında yıllık 20 bin tona yakın malzeme geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor.

İbadethaneler düzenli olarak temizleniyor

Belediye, ilçe sınırları içerisinde bulunan bütün ibadethanelerin temizliğini de düzenli olarak yapıyor. 2 personel ve 1 kontrolörden oluşan ekip her ay 100’den fazla ibadethanenin temizliğini gerçekleştiriyor. Periyodik aralıklarla yapılan temizliklerle ibadethaneler ayda en az bir defa temizleniyor. İlçe genelinde bulunan ve vatandaşların yiyecek alışverişini yoğun olarak gerçekleştirdiği 20 pazar yeri ise hijyenik ortamda satış yapılabilmesi için özenle dezenfekte ediliyor.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, hedeflerinin daha temiz bir Sincan’da yaşamak olduğunu belirterek, çevre temizliğine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Tuna, “Şehrimizin her noktasında hijyen ve temizliği sağlamak için aralıksız çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızla el ele vererek Sincanımızı daha temiz bir hale getireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA