Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

(Fırat Kalkanı Harekatı) Asker güvenlik meselesi dolayısıyla müdahale etmek zorunda kaldı. Oraya giden asker bizim güvenliğimiz için ülkenin selameti için gidiyor. Şu aşamada vatandaşlar olarak dua etmemiz lazım'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin, 'Asker güvenlik meselesi dolayısıyla müdahale etmek zorunda kaldı. Oraya giden asker bizim güvenliğimiz için ülkenin selameti için gidiyor. Şu aşamada vatandaşlar olarak dua etmemiz lazım.' dedi.

Kamalak, bayram tatilini geçirmek için geldiği Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Yavuz Mete'nin ailesini ziyaret etti. Kamalak, şehidin babası Dursun Mete'ye taziyelerini iletti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin 'Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin sorunlarını yanıtlayan Kamalak, Türk askerine başarılar diledi.

'Ne İslam coğrafyası ne de Türkiye bu noktaya gelmemeliydi. Ama gelindi.' diyen Kamalak, 'Askerimize başarılar diliyorum. Dua ediyoruz. Allah muvaffak kılsın. Çare de bellidir. İslam birliğini kurmak. Rabbi, kitabı, peygamberi, kıblesi bir olan insanların bir araya gelmesinden başka çare yok. Saadet Partisi olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Elhamdülillah 'Başka çare var.' diyenler göstersin onu bize. Biz 6 yıl önce Suriye'ye gittik. Esad'ı ciddi manada makamında uyardık. Türkiye'ye geldik. Basın toplantısı yaptık. Kamuoyumuzu bilgilendirdik. Hükümeti de ikaz ettik. 'Yanlış yoldasınız.' dedik. 'Yabancıların burada ne işi var?' dedik. Burası İslam coğrafyası, tabiri caizse bizim apartmanımız. 'Müslümanların apartmanı.' dedik. 'Kendi apartmanımızdaki problemleri biz çözmeliyiz.' dedik.' şeklinde konuştu.

- 'Vatandaşlar olarak dua etmemiz lazım'

Kilis ve Karkamış'a yapılan roket saldırılarının ardından Suriye'ye müdahalenin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti:

'Dediğim gibi bu noktaya gelinmemeliydi. Gelindi. Mecburen artık müdahale kaçınılmaz oldu. Çünkü Kilis'e peş peşe bildiğiniz gibi roketler atılıyor. 90 civarında roket atıldı. 23 vatandaşımız orada hayatını kaybetti. 30 binden fazla insan göç etti. Kilis'i ziyaret ettim. Yetmedi Karkamış ilçemiz boşaltılıyor. Oralara roket atılıyor. Bu durumda asker güvenlik meselesi dolayısıyla müdahale etmek zorunda kaldı. Oraya giden asker bizim güvenliğimiz için ülkenin selameti için gidiyor. Şu aşamada vatandaşlar olarak dua etmemiz lazım.'

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere yapılan görevlendirmelere de değinen Kamalak, 'Hiçbir ülke milletin alın terinin ülkenin bölünmesi için harcanmasına müsaade edemez.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA