Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Zanzibar'da Kurban Eti Dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Afrika’da 158 bin hisse kurban keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Tanzanya’da kesilen kurban etlerinin dağıtımına TDV gönüllüsü Milli Güreşçi Rıza Kayaalp de katıldı.

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Zanzibar'da Kurban Eti Dağıttı
Türkiye Diyanet Vakfı, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahibi insanların yanında oldu. 130 ülkenin 530 farklı bölgesinde kurban keserek etlerini dağıtan vakıf, Afrika’da da 158 bin hisse kurban keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Dünya Şampiyonu ve Rio Olimpiyatları ikincisi Milli Güreşçi Rıza Kayaalp de Tanzanya’nın Zanzibar özerk bölgesinde kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Gördükleri çocuklara da çikolata, şeker, balon dağıtan Kayaalp, çocuklarla birlikte eğlenip onların bayram sevincine ortak oldu. Kayaalp, bayramın şenlik havasında geçtiğini belirterek, “Çocukların bayramlarda sevindirilmesi gerekiyor. Burada da küçük bir şeyle bile çocuklar mutlu olabiliyor. Gözlerindeki gülümsemeyi gördük, bu da bizi mutlu ediyor. Bütün dünyada bütün çocukların ağlamadan güzel bir bayram geçirmesini diliyorum. Savaşlar olmasın, çocuklar ağlamasın, bayramlar bayram gibi geçsin istiyoruz. Bütün dileğimiz bu dünya için. İnşallah bu çocukların yüzü bundan sonra da ülkemiz sayesinde gülmeye devam edecektir. Çocuklarla birlikte çocuk olduk. Onlarla oynadık, eğlendik. Bunlardan çok mutlu oldular. Onları kısa bir süre de olsa mutlu etmek çok güzel bir duygu” dedi.

TDV’den Afrika’ya 158 bin hisse kurban eti

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı, Afrika’da 158 bin hisse kurban kesildiğini belirterek, “Şuanda Tanzanya’nın Zanzibar özerk bölgesinde kestiğimiz kurban etini kapı kapı gezerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Burada fakirliğin ciddi manada yüksek boyutlarda olduğunu, insanların et yemediğini, burada çok sıkıntılar çektiğini iletiyor buradaki yetkililer bize. Biz de elimizden geldiği kadar yardımları daha fazla kişiye ulaştırmaya gayret ediyoruz. Şuanda milletimizin vermiş olduğu emanetleri kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Tanzanya genelinde 10 bin 500 hisse kurban kestik, bu kurbanlar dağıtılıyor. Afrika genelinde 158 bin hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Vakfımız 130 ülkenin 530 farklı bölgesinde kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Halen bu çalışmalar devam ediyor. Ayrıca ülkemizde 215 farklı noktada kurban kesilerek, etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA