Kültürpark Yeni 'Nikah Sarayı'na Kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Reşat Oyal Kültürparkı’nda, yeni ve modern bir nikah sarayı yapılacağını ve mekanın 2017 yılında hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

Kültürpark Yeni 'Nikah Sarayı'na Kavuşuyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ‘kalite kenti’ olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Uzun yılların beklentisi olan ve özellikle Kültürpark’taki eski salonun yıkılmasının ardından kent için bir eksiklik oluşturan nikah sarayı projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden gündeme alındığını belirtti.

Başkan Altepe, kentin eksiklerinin bir bir giderildiğini hatırlatarak, “Bursa’da Kültürpark içindeki nikah sarayı yıkılmıştı ve nikah törenleri, Merinos Parkı içindeki nikah salonunda kıyılıyordu. Kültürpark’a yeniden bir nikah sarayı kazandırıyoruz” dedi.

Hazırlanan proje hakkında bilgi veren Başkan Altepe, “Kültürpark’ın kuzeybatı köşesinde, Altın Ceylan bölgesinde, girişte, soldaki alanda güzel bir tesis projelendirildi. İki katlı olan bu binada fuaye, hazırlık odaları ve ofisler bulunuyor. Binanın alt 3 katı da kottan kazanılarak otopark olarak düzenlenecek. 3 katlı otoparkı olan, donanımlı ve tüm sosyal alanlarıyla modern, Bursa’ya yakışacak güzel bir nikah salonu hizmete açılacak” diye konuştu.

Projenin ihalesinin yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Şu anda yer teslimini de gerçekleştirdik. İhaleyi alan firma, inşaata başlıyor. İnşallah 2017’de yeni ve modern bir nikah salonu, Kültürpark’a kazandırılmış olacak. Yaklaşık 500 bin metrekarelik Kültürpark’ın içinde yapılacak güzel bir nikah sarayı ile Bursalılar kent merkezinde rahatlıkla ulaşabilecekleri mekanda nikah törenlerini gerçekleştirebilecekler” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, yeni nikah sarayının Bursa’ya çok yakışacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA