Kazakistan'da Yeni Hükümet

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yeni kabineyi onayladı.

ASTANA – Kazakistan’da yeni başbakanın seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, kabine üyelerinin atanmasıyla ilgili kararı imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından kabine üyelerinin atanmasıyla ilgili karar imzalanarak, yürürlüğe girdi.

Kabinede savunma ve adalet bakanları dışında herhangi bir değişiklik yaşanmazken, Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov, İçişleri Bakanı Kalmuhanbet Kasımov, Enformasyon ve Haberleşme Bakanı Dauren Abayev, Eğitim ve Bilim Bakanı Yerlan Sagadiyev, Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanı Tamara Duysenova, Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, Maliye Bakanı Bahıt Sultanov, Kültür ve Spor Bakanı Muhamediulı Arıstanbek, Ulusal Ekonomi Bakanı Kuandık Bişimbayev ve Enerji Bakanı Kanat Bozumbayev oldu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in kararıyla Savunma Bakanlığına, eski Savunma Bakan Yardımcısı Saken Jasuzakov atanırken, Adalet Bakanlığına Cumhurbaşkanlığı İdare Başkan Yardımcısı Marat Beketayev geldi.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Başbakanı Masim Kerimov’u görevinden alarak, yerine Başbakan Yardımcısı Bahıtcan Sagintayev’i atamıştı.

Kaynak: AA