Gazze'de Alıkonulduğu İddia Edilen İsrail Askerleri

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun tutsaklarla ilgilenen temsilcisi Lotan, Hamas'ın ceset takasına ilişkin önerilen anlaşmayı reddettiğini iddia etti Hamas yetkilisi İsrail'in söz konusu konuya ilişkin gerçek bir girişimi olmadığını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tutsaklarla ilgilenen temsilcisi Lior Lotan'ın, Hamas Hareketini, Gazze'de alıkonulduğu iddia edilen İsrail askerlerinin cesetleri için önerilen anlaşmayı kabul etmemekle suçladığı belirtildi.

İsrail radyosunun haberine göre, Lotan ceset değişimine ilişkin önerilen anlaşmanın Hamas tarafından reddedildiğini ileri sürdü.

Anlaşmanın İsrail'in Gazze'ye 2014'te açtığı savaşta hayatını kaybeden 2 İsrail askerinin cesedinin teslim edilmesine karşılık İsrail'in elindeki Filistinlilere ait cesetlerin teslim edilmesini öngördüğü ifade edildi.

Öte yandan Hamas'tan bir yetkili, bu iddianın bir cevabı hak etmediğini, bunun Gazze'de alıkonulan askerlerin ailelerinin öfkesini almak için Netanyahu hükümetinin bir girişiminden ibaret olduğunu kaydetti.

Yetkili, İsrail'in Gazze'deki askerleri geri almak için gerçekte hiçbir çaba göstermediğine dikkati çekti.

Kassam Tugayları ilk kez nisan ayında elinde 4 İsrail askeri olduğunu açıklamış ancak bu kişilerin yaşayıp yaşamadıklarına dair bilgi vermemişti.

İsrail tarafı ise Oron Şaul ve Hadar Goldin isimli askerlerinin savaşta öldüklerini ancak cesetlerinin alıkonulduğunu savunuyor. İsrail tarafı ayrıca, biri Etiyopya asıllı diğeri Arap olmak üzere 2 vatandaşının da Gazze'de olduğunu ileri sürüyor.
Kaynak: AA