Fransa'da 3 DAEŞ militanı tutuklandı

Paris'te bombalı saldırı hazırlığı yaparken polisin operasyonunda yakalanan 3 kadın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fransa'da 3 DAEŞ militanı tutuklandı
Fransa'nın başkenti Paris'te, terör örgütü DAEŞ adına bombalı saldırı hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kadın tutuklandı.

Paris yakınındaki Essonne kasabasında 8 Eylül'de polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Ines Madani (19), Sarah Hervouet (23) ve Amel Sakaou (39), çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terör örgütü DAEŞ tarafından Suriye'den yönlendirildiği belirlenen Madani ve Hervouet, 'terör örgütü üyeliği ve terör saldırısı hazırlığı içinde olmak' suçlarından, Sakaou ise bu kişilere suç ortaklığı yapmaktan yargılanacak.

Terörle mücadele savcısı François Molins, geçen hafta yaptığı açıklamada, bu üç kadının Paris'in merkezinde, mutfak tüpleriyle dolu otomobille bombalı saldırı hazırlığında iken polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda yakalandığını bildirmişti.

Fransız savcı, gözaltına alınan ve poliste 'radikalleşme eğiliminde' olduklarına dair raporlar bulunan genç kadınların, Suriye'de DAEŞ saflarında savaşmak için hazırlık yaptıklarını ancak yurt dışına çıkamadıklarını da kaydetmişti.

Ülkede geçen yıl meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı sonrası terör alarmı en yüksek seviyeye çıkartılmış, 130 kişinin öldüğü 13 Kasım 2015'teki saldırılardan sonra ise terörün Fransa için çok ciddi bir tehdit olduğu belirtilmişti.

Nice'te 15 Temmuz'da meydana gelen, 85 kişinin öldüğü saldırı sonrasında ise terör tehdidinin Fransa tarihinde görülmemiş kadar yüksek olduğu vurgulanmıştı.

İç Güvenlik Genel Müdürü Patrick Calvar, geçen mayıs ayında yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in eylemlerinde bomba yüklü araçlar kullanabileceğine dikkati çekmişti.
Kaynak: AA