Endonezya'da 'Bayrak Kapma' Etkinliği

Endonezya'da her yıl Kurban Bayramı için düzenlenen etkinlik bu sene de büyük ilgi gördü.

Endonezya'nın Ambon eyaletinde Kurban Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan 'Bayrak Kapma' etkinliği büyük ilgi gördü.

Ambon eyaletindeki Müslümanlar her Kurban Bayramı'nda geleneksel 'Bayrak Kapma' etkinliğini düzenliyor. Bu sene de yoğun ilgi gören etkinlikte yaralananlar da oldu.

Dini bir kutlama olan 'Bayrak Kapma' etkinliğinde, Esma-ül Hüsna'yı (Allah'ın 99 ismi) temsil eden bir bayrak havada tutulurken, evlerin çatılarından atlayarak bayrağı indirmeye çalışan düşmanlara karşı temsili mücadele veriliyor.

Bayrağı indirmeye ve korumaya çalışan yüzlerce insanın bu temsili mücadelesinde yaşanan izdiham nedeniyle yaralananlar da oluyor.

AA muhabirine konuşan katılımcılardan Jen Lestaluhu, 'Bu etkinlik bizim için çok önemli. Geleneksel 'Bayrak Kapma' etkinliği aslında İslam'ı bitirmeye çalışan düşmanlara karşı, mücadeleyi temsil ediyor. Bu bir etkinlik olsa da, sonunda yaralanmak olsa da, biz bu mücadeleyi gerçekmiş gibi devam ettiriyoruz. Bu etkinlikle İslam Bayrağı'nı her daim dalgalandırma hissimiz canlı kalıyor.' dedi.

Yaklaşık 311 bin kişinin yaşadığı Ambon eyaletinde halkın yüzde 40'a yakını Müslümanlardan oluşuyor. Kurban Bayramı ülkenin dört bir yanında farklı etkinlikler ve festivallerle kutlanıyor.
Kaynak: AA