DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması

'Hukuk ve adalet herkese lazımdır. Sığınılacak en güvenli liman, adalet limanıdır. Bunu hiç kimse unutmasın'

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 'Hukuk ve adalet herkese lazımdır. Sığınılacak en güvenli liman, adalet limanıdır. Bunu hiç kimse unutmasın' değerlendirmesini yaptı.

DSP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Aksakal, Kurban Bayramı nedeniyle DSP Genel Merkezi'nde partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Vatanı ve devleti için canını ortaya koyan gazi ve şehitlerin aileleri ile görev başındaki güvenlik güçlerinin Kurban Bayramını kutlayan Aksakal, şehitleri minnet ve şükranla andığını söyledi.

Siyasetin özünde, ekonomi politikalarının tartışılması, uygulanması ve bunların sosyal politikalarla desteklemesi olduğunu belirten Aksakal, şunları kaydetti:

'Vatan sayılmış topraklar üzerinde yaşayan insanları, adına devlet denilen bir mekanizma ile yönetiyorsanız, bu yapı her bir yurttaşa eşit mesafede ve adil olmak zorundadır. Aksi halde 'Dediğim dedik, çaldığım düdük' derseniz bunun adı da devlet değil kabile olur. Bu kaostan, bu cendereden ancak DSP ile çıkılabilir, siyasetin önündeki tüm engellerin kaldırılması elzemdir. Devlet, devlet gibi yönetilecekse 'Adalet mülkün temelidir' kavramı mutlak surette hayata geçirilmelidir. Hukuk ve adalet herkese lazımdır. Sığınılacak en güvenli liman, adalet limanıdır. Bunu hiç kimse unutmasın.'
Kaynak: AA