Büyükçekmece'ye Avrupa Standartlarında Umumi Tuvalet

Büyükçekmece’yi Avrupa standartlarında bir turizm kenti yapma yolunda önemli adımlar atan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe genelindeki halka açık umumi tuvaletlerin yeniden düzenlenmesi için talimat verdi.

Büyükçekmece'ye Avrupa Standartlarında Umumi Tuvalet
Büyükçekmece Belediyesi, ilçeyi Avrupa standartlarında bir turizm kenti yapma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. İnsan sağlığını ciddi bir şekilde etkileyen umumi tuvaletleri denetim altına alacaklarını açıklayan Başkan Akgün, “Halka açık umumi tuvaletleri denetleyip Avrupa standartları haline getirilmesi için işletme sahiplerini uyaracağız. Büyükçekmece’de maalesef çok sayıda bakımsız ve standartların altında umumi tuvaletler var. Bu da vatandaşın sağlığını ciddi anlamda etkiliyor” dedi.

“Asla taviz verilmeyecek”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, halka açık umumi tuvaletler konusunda asla taviz verilmeyeceğinin de altını çizerek, “Bu konu hakkında bütün yetki belediye de. Büyükçekmece Belediyesi olarak bu konuda yapılması gereken ne varsa, alınması gereken hangi karar varsa bunu yerine getireceğiz. Bu uygulamaya uymayan işletme sahipleri uyarılacak. Uyarıları dikkate almayan işletmelerin 3 ay içinde hakkında işlem yapılacak. Hem halkımızın sağlığı açısından hem de bir turizm kenti olma yolunda ilerleyen Büyükçekmece’nin geleceği açısından bu konunun sıkı takipçisi olacağız’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA