'Bu Kalleşlerin Kürtlerin Hak Ve Hukuklarıyla İlgisi Yok'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, PKK terör örgütüyle ilgili, "Bu kalleşlerin Kürtlerin hak ve hukuklarıyla ilgisi yok. İnançlı, muhafazakar Kürt kardeşlerimizden nefret ediyorlar" dedi.

'Bu Kalleşlerin Kürtlerin Hak Ve Hukuklarıyla İlgisi Yok'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Serik İlçe Teşkilatı’nın DSİ Park’ta düzenlediği bayramlaşma programına katıldı.

Bayramlaşma programına; Bakan Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, parti yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda partili vatandaş katıldı.

Çavuşoğlu, dün Antalya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve telefonla bayramlaştığı Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını iletti.

Çavuşoğlu, bayrama gölge düşüren tek şeyin PKK terörü olduğunu vurgulayarak, Marksist, ateist ideolojiye sahip PKK’lıların, Kürtlerin Van’da bayramı huzur içinde geçirmesini engellemek için bomba patlattığını belirtti.

Çavuşoğlu, "Bu kalleşlerin Kürtlerin hak ve hukuklarıyla ilgisi yok. İnançlı, muhafazakar Kürt kardeşlerimizden nefret ediyorlar. Çünkü onların da kendileri gibi Marksist, Leninist, ateist olmasını istiyorlar. Camilere saldırmalarının da sebebi bu. Ama Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt kardeşlerimiz, şehirlerdeki operasyonlarda olduğu gibi elinin tersiyle bu hainleri itiyor" dedi.

Terörün kökünü kazıyacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Serik’i daha önceki ziyaretlerimde bu hainleri yok edeceğiz, şehirlerimizden temizleyeceğiz demiştim. Kökünü kazıyoruz, sonuna kadar da bunların kökünü kazıyacağız. Bu dağlar, bu topraklar 80 milyonundur. Bu vatanın, bu milletindir. Bölücülerin ve hainlerin yeri olamaz. Oralarda Türk bayrağı dalgalanıyor" şeklinde konuştu.

Sınır ötesinde de DAEŞ terör örgütünün temizlendiğini belirten Çavuşoğlu, "Sınırın ötesinde birlik ve beraberliğimizi hedef alan, milletimizi hedef alan DAEŞ terör örgütünü de temizliyoruz. Onların da kökünü kazıyacağız. Türkiye’nin düşmanı nerede olursa olsun, onlardan hesap soracağız. Bugüne kadar hesap sorduk, bundan sonra da hesap sormaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu dost da düşman da gördü. Vatanına, milletine ne kadar bağlı olduğunu, 30 gece Serik Meydanı’nda tüm dünya gördü. O yüzden sizlere çok teşekkür ediyorum. Tankların altına uzanmış bir milleti hiçbir güç yenemez. Onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’a hiçbir güç boyun eğdiremez ve diz çöktüremez. Bu tüm dünyaya bir kere daha gösterildi" diye konuştu.

Çavuşoğlu, dertlerinin huzur, barış, sevgi, mazlumların gözyaşını dindirmek, onlara yardım elini uzatmak olduğunu ifade ederek, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’ndan önce de Gazze’dekilere gemilerle yardım ulaştırdıklarını hatırlattı. Çavuşoğlu, "Buraya gelirken Filistin Dışişleri Bakanı kardeşimle görüştüm. O da sizlere selam gönderdi. Hiçbir zaman Filistin ve Gazze’yi yalnız bırakmayacağız. Somali’yi de yalnız bırakmayacağız, evlad-ı Fatihan’ı yalnız bırakmayacağız. Arakan’daki Müslüman kardeşlerimizi de yalnız bırakmayacağız. Gücümüz yettikçe, gücümüz arttıkça ve bu millet büyüdükçe dünya mazlumlarının yüzü daha fazla gülecektir" dedi.

Kaynak: İHA