BM'den Halep'e İnsani Yardım Hazırlığı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke: 'Temmuzdan bu yana BM'nin ulaşamadığı, 250275 bin insanın yaşadığı Halep'in doğusu da dahil BM, kuşatma altında ve ulaşılması zor bölgelere insani yardım iletmek için hazırlık yapıyor' 'Gıda yardımını kapsayan planlanan ilk teslimatlar Halep'in doğusuna Türkiye sınırından ulaştırılacak'.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Suriye'de ABD ve Rusya'nın anlaşmasıyla yürürlüğe giren ateşkesin ardından BM'nin her türlü insani yardımı karşılamaya hazır olduğunu bildirdi.

Laerke, BM Cenevre Ofisi'nde yaptığı açıklamada, Suriye'deki çatışma içindeki bütün tarafların ve üye ülkelerin artık düşmanlıkların durdurulması, engelsiz, koşulsuz ve gecikmesiz sürekli erişimin sağlanması konusunda üzerlerini düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Suriye'de ABD ve Rusya'nın anlaşmasıyla yürürlüğe giren ateşkesin ardından BM'nin her türlü insani yardımı karşılamaya hazır olduğunu aktaran Laerke, 'Temmuzdan bu yana BM'nin ulaşamadığı, 250-275 bin insanın yaşadığı Halep'in doğusu da dahil BM, kuşatma altında ve ulaşılması zor bölgelere insani yardım iletmek için hazırlık yapıyor.' dedi.

Laerke, gıda yardımını kapsayan planlanan ilk teslimatların Halep'in doğusuna Türkiye sınırından ulaştırılacağını ifade ederek, BM insani yardım operasyonlarının, acil erişim sağlanması durumunda hayat kurtaracak insani yardımların Suriye içerisindeki diğer bölgelere ulaştırılması için de hazırda beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA