'Bayram Tatili EXPO'yu Görmemiş Olanlar İçin Fırsat'

EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Antalya Valisi Karaloğlu: 'Şu ana kadar 2 milyonun üzerinde ziyaretçimiz oldu. Bayram tatili EXPO'yu görmemiş olanlar için son fırsat sayılabilir' 'Bayram tatili süresince çok ünlü sanatçılarımızın konserler vereceği EXPO 2016 Antalya'da, 57 ülkenin çok enteresan ve güzel bahçeleri var'

OKTAY ÖZDEN - EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret edenlerin sayısının 2 milyonu aştığını ve Kurban Bayramı tatilinin EXPO'yu henüz görmeyenler için son fırsat sayılabileceğini belirtti.

Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın Aksu ilçesinde bin 121 dönüm alan üzerine kurulu EXPO 2016 Antalya'nın resmi kısmının 30 Ekim'de sona ereceğini anımsattı.

Şu ana kadar 2 milyonun üzerinde ziyaretçi geldiğini bildiren Karaloğlu, EXPO 2016 Antalya'yı görmeyenler için 9 günlük Kurban Bayramı'nın fırsat olabileceğini vurguladı.

Karaloğlu, EXPO'da birbirinden ilgi çekici etkinliklerin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

'Bayram tatili süresince de hem yetişkinlerin hem çocukların ilgisini çekecek sahne şovları, konserler, sokak etkinlikleri orada bahçesi olan ülkelerin bahçe etkinlikleri, çok sayıda etkinlik olacak. Bayram tatili EXPO'yu görmemiş olanlar için son fırsat sayılabilir. Sadece Antalya'da yaşayanları değil, bütün Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızı EXPO kapanmadan önce son uzun tatil olan bu bayramda Antalya'ya beklediğimizi belirtiyor, teması 'çiçek ve çocuk' olan EXPO 2016 Antalya'yı mutlaka ziyaret etmelerini ilin valisi olarak arzu ediyorum. Bayram tatili boyunca gelsinler, çocuklarıyla aileleriyle oradaki güzellikleri görsünler diye temenni ediyorum.'

- 'Konserler sürecek'

Bayram tatili süresince ünlü sanatçıların EXPO 2016 Antalya sergi alanında konserler vereceğini ifade eden Karaloğlu, vatandaşların EXPO'nun web sitesinden gün gün, saat saat planlanan etkinlikleri takip edebileceğini dile getirdi.

EXPO 2016 Antalya'da 57 ülkenin çok enteresan ve güzel bahçeleri bulunduğunu anlatan Karaloğlu, 'Gidip bir ülkeyi görmek kadar, o ülke, o ülkenin kültürü, o ülkenin bahçe düzenlemesi hakkında fikir, bilgi sahibi olabilecekleri çok güzel ülke bahçeleri var. Bunları mutlaka gelip görsünler.' dedi.

Ülke bahçelerinin yanı sıra müzeler, merkezler, kültür sokakları, yöresel lezzetler, sokak sanatları ve çocuk faaliyetleri gibi birçok etkinlikle ilgi çeken EXPO 2016 Antalya, her gün 11.00-02.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen EXPO 2016 Antalya, 22 Nisan 2016'da devletin zirvesinin katıldığı törenle kapılarını açmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde, EXPO 2016 Antalya'nın 1990 yılında Osaka'da düzenlenen EXPO'dan sonra kendi alanında en yüksek katılımlı sergi olarak tarihe geçtiğini kaydetmişti.
Kaynak: AA