Başkan Ak Bayramda Ovacık Kurban Kesim Tesisleri'ni Ziyaret Etti

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Ankara’nın en büyük ve modern mezbahası olan Keçiören Belediyesi Ovacık Kurban Kesim Tesisleri’ne giden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşlarla bayramlaşıp uzman personel tarafından yapılan kurbanlık kesim işlemlerini yerinde inceledi.

Başkan Ak Bayramda Ovacık Kurban Kesim Tesisleri'ni Ziyaret Etti
Keçiören Belediyesi, vatandaşların kurbanlıklarının kesimini yapabilmeleri için Keçiören’de bu yıl 13 ayrı kesim alanı belirledi. Ovacık Mezbahası, 23 Nisan, Atapark, Esertepe, Yeşiltepe, Aktepe, Ufuktepe, Uyanış, Kalaba, Fatih(Ayvalı), İncirli, 19 Mayıs ve Sancaktepe semt pazar yerlerinde vatandaşların kurbanlıklarının kesimini rahatça yapabilmesi için gerekli hijyen kuralları çerçevesinde her türlü tedbir alındı. Bayram namazını Ayvalı Merkez Camii’nde kılan Belediye Başkanı Mustafa Ak, cami çıkışında ve Ovacık Kurban Kesim Tesisleri’nde bayramlaştığı çocuklara şeker dağıtıp, bayram harçlığı verdi. Ayrıca bayramını kutladığı vatandaşlara lokum ikram etti.

Belediyenin Ovacık’taki modern mezbahasında kurbanlık kesim işlemlerini inceleyen Başkan Ak, kurbanlık kesim sırasını bekleyen vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı. Modern mezbaha sayesinde Kurban Bayramı’nda istenmeyen görüntülerin yaşanmadığını ifade eden Ak, “İki bant olarak hizmet veren tesislerimiz hızlı bir şekilde çalışıyor ve vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyor. Keçiörenlilerin Kurban Bayramı boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamaması için her türlü tedbiri aldık. Mezbahanın dışında kurbanını kesmek isteyen vatandaşlarımız için de Keçiören genelinde 13 noktayı kesim alanı olarak belirledik” dedi.

Mezbahaya gelen Keçiörenliler ise kurbanlık kesimi ile ilgili hizmetlerinden dolayı Başkan Ak’a teşekkür ederek, “Kurbanlarımız vekaletimiz alınarak, elimiz değmeden dini vecibelere uygun şekilde kesiliyor. Çok memnunuz. Hem Başkanımızdan hem de tesis çalışanlarından Allah razı olsun” dediler.

Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık’ta kurulan mezbaha, uzman personeli ve modern ekipmanları sayesinde vatandaşların kurban ibadetlerini rahat ve huzurlu biçimde yerine getirmelerini sağlıyor. Vatandaşların kurbanlıkları bayram öncesinden aldıkları sıraya göre sistemli ve hızlı bir şekilde kesilirken, hijyen kuralları da en üst seviyede tutuluyor. Modern tesislerde iki dakikada bir kurbanlığın kesimi yapılabilirken, günde bin adet kurbanlığın kesim işlemleri tamamlanabiliyor. Usta kasapların görev yaptığı mezbahada Keçiören Belediyesi tarafından özel olarak kurulan kurban taşıma ekibi de kesilen kurbanlıkların taşınması konusunda ücretsiz hizmet veriyor. Veteriner hekimlerin gözetiminde yapılan kesim işlemleri sırasında hazır bekleyen sağlık ekipleri de etlerini parçalarken yaralanan vatandaşlara anında müdahale ediyor.
Kaynak: İHA