Bakan Eroğlu'ndan Suriye'de İlan Edilen 'Ateşkes' İle İlgili Önemli Açıklamalar

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Suriye’de ilan edilen ateşkese değinerek, “Suriye’nin de toprak bütünlüğünü korumak ve burada köklü bir çözüm bulunması için gayret içerisindeyiz. Bayram süresince ateşkes ilan edildi inşallah bu ateşkesin de devamlı olması için bir çalışma yapılıyor” dedi.

Bakan Eroğlu'ndan Suriye'de İlan Edilen 'Ateşkes' İle İlgili Önemli Açıklamalar
Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı tatilini geçirmek için geldiği memleketi Afyonkarahisar’da valilik tarafından gerçekleştirilen resmi bayramlaşma törenine katıldı.

Gedik Ahmet Paşa Külliyesi’nden (Taş Medrese) gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunarak, hükümetin terörle mücadele politikasına değindi. Her hafta düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısındaki en mühim meselenin terörle mücadele olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

“Açık söylüyoruz. Bütün terör örgütlerine karşı devletin unsurları kahramanca mücadele ediyor. PKK, DAEŞ, PYD ve FETÖ terör örgütleriyle mücadele sonuna kadar sürecektir. Bunları tamamen etkisiz hale getirinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Hükümetimizin, devletimizin kesin kararıdır. Devlet hiçbir zaman terör örgütleriyle masaya oturmaz. Müzakere etmez. O bölgedeki insanlar bizim vatandaşımız. Gittiğimiz zaman da zaten onlara teşekkür ediyoruz. Onlar da bayrağına, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkıyorlar. Birlik ve beraberlik içindeler. Nitekim terör örgütünün hain girişimlerine karşı vatandaşlarımız geçit vermedi. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz ilelebet devam edecektir.”

Fırat Kalkanı harekatı devam edecektir”

Konuşmasında daha sonra Suriye’de gerçekleştirilen Fırat Kalkanı operasyonuna ve geçtiğimiz hafta sonu ilan edilen ateşkesle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, “Görüyorsunuz sınırlardan geçerek çeşitli bomba patlatma, çeşitli patlayıcıları koyma gibi adeta vatandaşlarımız, askerlerimize ve emniyet teşkilatımıza karşı çeşitli saldırılar düzenleniyor. Dolayısıyla bu Fırat Kalkanı harekatı devam edecektir. Bundan da hiç kimsenin tereddüdü olmasın, yani özellikle kilometrelerce öteden, 10 binlerce kilometre öteden gelenlerin ne işi vardı orada. O topraklar asırlardır birlikte yaşadığımız yani belki onların dedelerine baksak onların nüfus cüzdanlarında Osmanlı tebası diye yazıyor dolayısıyla bazıları soruyor, ‘Türkiye’nin orada ne işi var?’ Ya bizim sınırımız meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Peki ya sizin 10 binlerce kilometre öteden gelerek ne işiniz var burada? Özellikle Suriye’nin de toprak bütünlüğünü korumak ve burada köklü bir çözüm bulunması için gayret içerisindeyiz. Bayram süresince ateşkes ilan edildi inşallah bu ateşkesin de devamlı olması için bir çalışma yapılıyor” diye konuştu.

Öte yandan, bayramlaşma törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar milletvekilleri, İkmal ve Garnizon Komutanı Şahin Kılıçarslan, il protokolü, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA