Advocaat operasyonu başlatıyor

Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, kurmaylarıyla 3 ana maddede toplayacağı sıkıntıları yönetime iletecek. Takımdaki operasyon Zorya maçı sonrası gerçekleşecek

Advocaat operasyonu başlatıyor
Fenerbahçe'de işler kötü gidiyor ve teknik direktör Dick Advocaat'ı da fena halde sıkıntı basmış durumda... Sarı-Lacivertliler'in tecrübeli hocası 3 maçta tek galibiyet bile alamayışlarını, “Kabul edilemez” şeklinde yorumlarken yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak kurmaylarıyla yapacağı toplantı sonrasında yönetime kapsamlı bir rapor vermeye hazırlanıyor.

Hollandalı çalıştırıcı takımdaki sorunları 3 ana madde toparlayıp yardımcılarıyla masaya yatıracak. Her zaman olduğu gibi en baş sorun olarak futbolcuların güçsüzlüğünü raporunun en başına yazmayı planlayan Advocaat bu nedenle maçlarda kopmalar yaşadıklarını savunarak, “Bursaspor maçında da özellikle ilk yarıda bunu açıkça gördük” diyor. Kurt hocayı rahatsız eden ikinci konu ise oyuncuların sahada yeterince mücadele etmemeleri Bunun için de çözül bulmaları gerektiğinin kanaatinde...

YOL HARİTASI BELİRLENECEK
Teknik direktör Dick Advocaat'ın hoşuna gitmeyen 3. konu da oyuncuların isteksizliği... Buna örnek olarak yine Bursaspor maçının ilk yarısını gösteren tecrübeli çalıştırıcı futbolcuların hiç riske girmeden son derece basit ve düz futbol oynamalarından son derece rahatsız...

İşte bu üç ana maddede toplanacak olan sıkıntıları iki yardımcısıyla yapacağı zirvede masaya yatıracak olan Dick Advocaat hazırlayacakları raporu yönetime sunacak. Ardından da ekibiyle birlikte hazırlayacakları yeni yol haritasıyla bu sorunların üstesinden gelmeye çalışacak.

İLK ZİRVE SAMANDIRA TESİSLERİ'NDE GERÇEKLEŞTİ
Teknik direktör Dick Advocaat kurmaylarıyla yapacağı toplantı ve hazırlayacağı raporu yönetime sunmadan önce ilk zirvesini dün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirdi.

Tecrübeli çalıştırıcı idman öncesinde futbolcularıyla görüşerek yapılan hataları ve onlardan istediklerini anlattı. Advocaat bunları anlatırken de mevkilerine göre oyuncularla ayrı ayrı konuştu. Savunma elemanlarına Kayserispor maçından sonra Bursaspor karşısında da gösterdikleri zafiyeti dilerek daha konsantre olmaları gerektiğini vurguladı.

Ardından orta saha oyuncularına maçlarda daha sert olmalarını ve sorumluluk almalarını istedi. Son olarak da forvet elemanlarına seslenen tecrübeli çalıştırıcı daha hızlı ve bitirici olmalarını söyledi.

OPERASYON ZORYA MAÇI SONRASINDA

Bursaspor yenilgi sonrasında düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Dick Advocaat takım içerisinde bazı değişiklikler olacağının net sinyalini verdi. Özellikle iki bek Van der Wiel ve Hasan Ali Kaldırım'ın yanı sıra orta sahada Josef de Souza'nın performanslarından memnun kalmayan tecrübeli çalıştırıcının ilk 11 operasyonunu ligde yapacağı öğrenildi.

Perşembe günü Zorya ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçında herhangi bir oyuncuyu kadro dışı bırakmayı düşünmeyen Advocaat'ın 4. hafta oynanacak Kasımpaşa karşına değişik bir kadro ile çıkması bekleniyor.

HERKES ISLIKLADI AMA HOCASI OZAN'I BEĞENDİ
Fenerbahçe'nin Bursaspop'a Ülker Stadı'nda boyun eğdiği maçta bir çok oyuncuyu taraftarlar ıslıklarla protesto etti... Sarı-Lacivertli tribünler sadece Volkan Şen'e destek verirken diğerleri tepkilere hedef oldu. Bu isimlerden biri de Ozan Tufan'dı. Genç oyuncu topu ayağına her aldığında yoğun tepkilere neden oldu.

Tribünlerin bu tepkilerine rağmen teknik direktör Dick Advocaat'ın tam tersine Ozan'dan memnun kaldığı ve ortaya koyduğu futbolu beğendiği öğrenildi.