1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale tarihi belli oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gelibolu ile Lapseki arasında yapılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihale ilanının Eylül ayı sonunda yapılacağını belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale tarihi belli oldu
1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale tarihi belli oldu
Tarifeli uçakla Kars'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı havaalanında Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve partililer karşıladı.

Bakan Arslan, havaalanından valiliğe geçti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunun Arslan, “Ülkemizin büyük projeleri önemli, gerçekten gurur projelerimiz olan Osmangazi Köprüsünü, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü açtık. Onların bağlantısında olan otoyollarda da çalışmalar devam ediyor ama bunların tamamlayıcısı olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili YPK kararımızı aldık. Şu an ihale dokümanlarını hazırlıyoruz ve bu ayın sonunda ‘Eylül ayının sonunda' ilana çıkacağız” dedi.

Bakan Ahmet Arslan, “1915 Çanakkale Köprüsünü Eylül ayı sonunda yap-işlet-devret modeli ile ilana çıkıyoruz. Ocak ayı içerisinde tekliflerini alacağız ve inşallah 18 Mart 2017 tarihinde de ilk kazmayı vuracağız. Dolayısıyla Sarıkamışbizim için önemli, Çanakkale bizim için önemli. Ecdadın kanı ile sulayıp bizevatan olarak bıraktığı bu toprakları layığı ile işlemek, oralarda refah seviyesi yüksek bir şekilde yaşayabilmemiz için biz inşallah onların da ruhuna uygun şekilde bu ülkeyi geliştiriyoruz. 1915 Çanakkale'de ona uygun yaptığımız projelerden biri inşallah ihale süreci ülkemiz için, insanımız için hayırlı olsun” diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, düzenlediği basın toplantısının ardından valilik bahçesinde protokol üyeleriyle bayramlaştı.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ankrajlar arası toplam uzunluğu 4023 metre, Orta açıklık 2023 metre, yan açıklıklar ise 1000'er m. olarak planlanıyor. Bu özellikleri ile köprü dünyanın en büyük açıklıklı köprüsü olacak. Köprü 2x3 şeritlik karayolunu taşıyacak. Tabliyenin her iki tarafında bakım onarım amacıyla kullanılacak yürüme yolları olacak. Köprü tabliyesi yaklaşık 36 metre genişlikle ve 5 metre yükseklikte planlanıyor. Çanakkale Boğaz Köprüsü için yapı tasarım ömrü 100 yıl olacak.