111 Yaşındaki Zübeyir Dede, 110 Torunuyla Bayramlaştı

Muş'un Kepenek köyünde, 111 yaşındaki Zübeyir Bakır, 7 çocuğu, 110 torunu ve 5 de torununun torunuyla bayramlaşmanın sevincini yaşadı Bakır: 'Eşim 90 yaşındayken vefat etti. Eşimin vefatından sonra çocuklarım ve torunlarımla yaşıyorum. Günümü torunlarıma ayırıyorum'

Muş'ta, 111 yaşındaki Zübeyir Bakır, 7 çocuğu ve 110 torunuyla bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Merkeze bağlı Kepenek köyünde yaşayan Bakır, bu bayramda hem köy halkıyla hem de 7 çocuğu, 110 torunu ve 5 torununun torunuyla bir araya geldi.

Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın ikinci gününde çocuk ve torunlarına el öptürmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, bayramların birlik, barış, kardeşlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

13 yıl önce 76 yıl birlikte yaşadığı eşi Nazire Bakır'ın vefat ettiğini ifade eden Bakır, şöyle konuştu:

'Eşimle 76 yıl bir yastığa baş koyduk. Ancak eşim 90 yaşındayken vefat etti. Eşimin vefatından sonra çocuklarım ve torunlarımla yaşıyorum. 7 çocuğum, 110 torun ve 5 de torunumun torunu var. Günümü torunlarıma ayırıyorum. Çocuklarım ve torunlarım da bana iyi bakıyor. Eşimle 76 yıl birbirimizi hiç kırmadık, mutlu bir hayat yaşadık. Birbirimizi çok seviyorduk.'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hiç izin kullanmadan 4 yıl askerlik yaptığını anlatan Bakır, köyde çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağladığını, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmesini de zamanında tükettiği doğal besinlere bağladığını belirtti.

Eşlerin uzun süre birlikte yaşamasının en büyük sırrının karşılıklı anlayış ve saygı olduğunu vurgulayan Bakır, eşler arasında maddi ve manevi bazı sıkıntıların olabileceğini, ancak bunu ileri boyutlara taşımadan kendi aralarında çözmeleri gerektiğini dile getirdi.

- 'Zübeyir dedeyle bayramlaşarak duasını alıyoruz'

Zübeyir Bakır ile bayramlaşan köy muhtarı Nurettin Aslan, Bakır'ın köyde yaşayan herkesin dedesi olduğunu söyleyerek, 'Zübeyir dede köyümüzün en büyüğü olması dolayısıyla herkes ona saygı gösteriyor. Zübeyir dedeyle bayramlaşarak duasını alıyoruz. Boş zamanlarda gelip kendisini dinliyoruz. Hayatını bize anlatıyor.' dedi.

Bakır'ın 51 yaşındaki en küçük oğlu Muhittin Bakır da her bayram babasının duasını almak için bir araya geldiklerini söyledi.

Babasının büyük zorluklar çekmesine rağmen sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Bakır, 'İlerlemiş yaşına rağmen neredeyse tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Bayramı çocukları ve torunlarıyla geçirmekten hem kendisi hem de biz mutlu oluyoruz.' diye konuştu.

Bu arada Zübeyir Bakır'ın bazı çocuklarının birden fazla evlilik yaptığı ve torun sayısının bu nedenle fazla olduğu belirtildi.
Kaynak: AA