Van'daki Terör Saldırısına Tepkiler

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Becan: 'Hain ve kalleş terör örgütünün Van'ı kana bulamasını şiddetle kınıyorum' Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sözat:'Çok büyük bir insafsızlık. Bayramda böyle bir hareketi benimsemek çok adice. Bayramlar birlik beraberlik ruhunu yaşatmak için var'

Balıkesir ve Yalova'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kurban Bayramı'nın birinci gününde terör örgütü PKK'nın sivilleri hedef alan saldırısını kınadı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da terör örgütü PKK tarafından bayramın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıyı kınadığını söyledi.

9 yaşındaki çocuğu canlı bomba olarak kullanan hain örgütten her şeyin bekleneceğini vurgulayan Becan, 'Bunların yapmadığı şeyler değil. Allah'ın izniyle bir gün bunlardan temizleneceğiz. En önemlisi bizim birlik olmamızdır. Birliğimizi bozmazsak bu hainlerin üstesinden geliriz.' dedi.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat da bayramların birlik beraberlik duygusu içinde kutlanması gereken mübarek günler olduğunu belirtti.

Sözat, şimdiye kadar dini bayramlarda olmayan bu olayları görmenin kendilerini üzdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

'Son günlerde basında böyle bir çalışma içinde olduklarını duymuştuk. Çok büyük bir insafsızlık. Bayramda böyle bir hareketi benimsemek çok adice. Bayramlar birlik beraberlik ruhunu yaşatmak için var. Bu hainler, din, dil, ırk bilmez. Bu hareket insanlığa uygun değil. Ben bunları yapanların dinsiz olduğunu düşünüyorum, insan olmadıklarını düşünüyorum. Bayramda hiçbir günahı olmayan masum insanlara saldırmak, bayramını kana bulamak çok kötü.'

Terör örgütü PKK'nın sonunun geldiğini ve bunu kendilerinin de fark ettiğini söyleyen Sözat, 'Bunlar son çırpınışlar gibi geliyor bana. Çünkü bunlar artık yok edileceklerini anladı ve sadece giderken ne kadar zarar verirsem kardır anlayışıyla hareket ediyorlar.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA