'Sakin Şehir' Balayı Çiftlerini Bekliyor

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince üç yıl önce 'sakin şehir' ağına dahil edilen ve doğal güzellikleriyle çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, yatırımlarla ve konaklama sorunun çözülmesiyle balayı tatiline çıkan çiftlerin de gözde mekanı olma yolunda ilerliyor Kent Konseyi Başkanı Özdal: 'Halfeti, sakinlikle beraber balayı turları almaya başladı, özellikle balayı çiftlerinin geldiği bir şehir oldu. Çiftler hem burada çok sakin bir ortamda vakit geçiriyor hem de muhteşem bir doğada evliliğin ilk zamanlarını yaşıyor'

HALİL FİDAN - Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kentini andıran ve üç yıl önce 'sakin şehir' unvanı verilen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, bu yönüyle balayı turizminde de hak ettiği yeri almayı hedefliyor.

Doğası ve sahip olduğu güzellikleriyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 'sakin şehir' ağına dahil edilen Halfeti, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Tarihi taş evleri ve doğal güzelliğiyle Güneydoğu'nun 'saklı cenneti' olarak da adlandırılan ilçede ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan 'batık kent', birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale, su altında kalan Savaşan Mahallesi ve bir kısmı su altında kalan Ulu Cami'yi görme fırsatı buluyor.

Sahip olduğu güzellikler ve sakin havasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Halfeti, bu yönüyle balayı çiftlerinin de gözde mekanı olma yolunda ilerliyor.

- 'Güzellikleri su altından görüyorlar'

Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal güzellikleri ve sakin yapısıyla Halfeti'nin her dönem görülmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.

İlçenin bambaşka bir yer ve çok güvenli olduğunu vurgulayan Özdal, yoğun ziyaretçi potansiyeli nedeniyle işletmeye açılan tekne sayısının her geçen yıl arttığını belirtti.

Özdal, ilçede var olan potansiyeli ortaya çıkarmak için gayret ettiklerini anlatarak, su sporları ve balayı turizminde de iddialı konuma gelmek istediklerini ifade etti.

Kurban Bayramı tatilinde ciddi bir yoğunluk beklediklerini vurgulayan Özdal, 'Halfeti'de şu anda tekne turları üzerinde yürüyen bir turizm var, tüm olumsuzluklara rağmen her geçen sene tekne sayısı artıyor. Sadece bu sene 12 tane yeni tekne suya indirildi. İnsanlar geliyor diye bunlar oluyor. Ayrıca dalışlarla ilgili güzel gelişmeler var, şu an dalış eğitimlerimiz devam ediyor. Bu tür etkinlikler özel turistleri ilgilendiriyor, dolasıyla dünyanın dört bir tarafından insanlar Halfeti'nin sular altında kalmış güzelliklerini, su altından görüyor. Kısa bir süre önce 20 kişilik bir ekiple dalış yaptık, bayram tatilinde gelecek olan insanlarla da dalış yapacağız.' şeklinde konuştu.

- 'Sakin şehirlerin en sakini'

Konaklama sorununun çözülmesiyle insanların günü birlik değil, daha uzun süreli ilçede kalmaya başladığını aktaran Özdal, şunları kaydetti:

'Son dönemlerde büyük tur şirketleri konaklamalı turlara başladı, bu da çok güzel bir gelişme. Burası konaklamak için son derece güvenli, herhangi ne bir silah sesi ne bir gürültü var. Türkiye'de 10 tane sakin şehir var, Halfeti belki bu 10 sakin şehrin en sakini. İnsanlar sadece tekne turları ve yemek kültürü için Halfeti'ye gelmiyor, aynı zamanda huzur, sessizlik ve biraz soluk alabilmek için geliyor. Turizmci arkadaşlarla görüşüyoruz, bayramda ciddi bir yoğunluk bekleniyor. Son derece güvenli olan Halfeti'ye misafirlerimizi bekliyoruz. Yeni oteller açıldı her geçen sene yatak kapasitesi artıyor büyük tur şirketlerinin isteğini karşılayabilecek potansiyele sahibiz. Onun dışında Halfeti sakinlikle beraber balayı turları almaya başladı, özellikle balayı çiftlerinin geldiği bir şehir oldu. Çiftler hem burada çok sakin bir vakit geçiriyor hem de muhteşem bir doğada evliliğin ilk zamanlarını geçirme imkanı buluyor.'
Kaynak: AA