Kütahya'da Şehitlikte Hüzünlü Bayram

Kütahya'da, şehit aileleri ve yakınları Hava Şehitliği'ni ziyaret etti.

Şehit aileleri ve yakınları, şehitlerinin kabirlerinin başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaklaşık bir hafta önce çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Hasan Yaşar'ın eşi Canan Yaşar, 'Bayramda sen bize gelecektin ama şimdi biz sana geldik. Çocuklarımıza öldüğünü söyleyemiyorum Hasan'ım.' diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin 1,5 yaşındaki kızı Melek de bir yakının kucağında babasının mezarına su döktü.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 4 ay önce teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman'ın 11 aylık oğlu Gökalp'in, dedesi Beytullah Kahraman'ın kucağında babasının mezar taşındaki fotoğrafını sevmesi dikkati çekti.

- Şehit yakınları teröre tepki gösterdi

Güneydoğu'da 21 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edilen Cemal Aslan'ın annesi Ayşe Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olmasından bu yana buruk bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.

- 'Bir Ramazan Bayramı'ydı, toprağa verdik'

Terör olaylarının bitmesini isteyen Aslan, 'Çocuklarımızın suçları ne? Onları genç yaşlarında toprağa veriyoruz. Bu terör olayları daha nereye kadar sürecek? Canımıza yetti artık. Hemen her gün gelen şehit haberleri içimizi yakıyor. Benim oğlum da böyle bir bayram günü şehit edilmişti. Bir Ramazan Bayramı'ydı, onu bayram günü toprağa verdik. Acısı hala dün gibi yüreğimde. Allah bu acıyı kimselere yaşatmasın.' diye konuştu.

Şırnak'ta 19 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Mehmet Özkahya'nın ağabeyi Selim Özkahya da kardeşinin acısının yüreklerini yakmaya devam ettiğini vurguladı. Özkahya, 'Kardeşimi sadece bayramlarda değil fırsat buldukça ziyaret etmeye çalışıyorum. Onu unutamıyorum. Bizim içimiz yanıyor, başkaları da yanmasın. Terörün her türlüsünün artık bitmesini istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve diğer protokol mensupları da şehitliği ziyaret etti. Nayir ve beraberindekiler, mezarlara karanfiller bırakıp, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

İl Müftülüğüne bağlı görevliler de şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Kaynak: AA