Karayolu Projeleri İçin Müjdeler Üst Üste Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın önemli projelerinden olan Kuzey Çevreyolu ihale sürecinin tamamlandığını belirterek, yer tesliminin 20 Eylül 2016 tarihinde yapılacağını bildirdi.

Karayolu Projeleri İçin Müjdeler Üst Üste Geldi
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Çevre yolu ihale sürecinin tamamlandığını belirtti.

Yer tesliminin 20 Eylül’de yapılacağını vurgulayan Milletvekili Çalık açıklamasında, “Malatya’nın en önemli projelerinden birisi olan Kuzey Çevreyolu Projesi’nde artık ihale süreci tamamlanmış ve yapım aşamasına geçilmiştir. Malatya Çevre Yolu sözleşmesi 8 Eylül 2016 tarihinde, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalanmıştır. İhale bedeli 183.4 milyon TL, proje bedeli ise 227 milyon TL’dir. Yüklenici firmaya 20 Eylül 2016 tarihinde yer teslimi yapılarak, inşaat ve yapım çalışmaları başlatılacaktır. Bu projenin Malatya’mıza ve bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" İfadelerine yer verdi.

Milletvekili Çalık, Karayolları’nın Malatya’daki projeleri ile ilgili yeni gelişmeler hakkında da bazı müjdeler verdi. Çalık, Erkenek Tüneli ve bağlantı yollarının BSK yapılması işinin iş yeri teslimi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılarak çalışmalara başlanıldığını belirten Çalık, Erkenek Tüneli Enerji Nakil Hattı, aydınlatma, havalandırma, elektromekanik işleri gibi çalışmalara ise 6 Haziran 2016 tarihinde başlanıldığını kaydetti.

Malatya-Darende Karayolu Akçadağ ayrımını ihalesinin de yapılarak 19 Eylül 2016 tarihinde sözleşmenin yüklenici firma ile imzalanacağını bildiren Çalık, Malatya-Hekimhan Yolu 1.Kısım İkmal İhalesi sözleşmesinin de 9 Eylül 2016 tarihinde imzalanarak çalışmalara başlanıldığını belirtti.

Çalık, Hekimhan - Kuluncak yolunda çalışmalar yoğun şekilde devam etmekte olduğunu da bildirerek, Ekim ayı içinde, 5 kilometrelik kısmın sathi kaplamalı olarak trafiğe açılacağını kaydetti.

Malatya’da ilçe yolları arasında tamamlanmamış son nokta olan Pütürge-Doğanyol Karayolu’nun yapım işinin de 2017 yılı yatırım programına alınması için proje teklifinin yapıldığını ifade eden Çalık, Malatya Şehir Geçişi, Çöşnük-Ofis Market Önünde Yaya Üstgeçit çalışmasına başlanıldığını da belirtti.

Çalık ayrıca, Fırat Kalkınma Ajansı önünde de yaya üst geçidinin bu yıl içinde yapılacağını aktardı
Kaynak: İHA