Kaçan Kurbanlık İki Kişiyi Hastanelik Etti

Rize'de ahırdan çıkarıldıktan sonra kaçan, ikisi hafif 4 kişiyi yaralayan boğa, 5 saatlik kovalamacanın ardından uyuşturucu iğneyle vurularak yakalandıktan sonra kesildi.

Rize'de ahırdan çıkarılarak bir kazığa bağlandıktan sonra kaçan boğa, dört kişiyi yaraladıktan sonra 5 saatlik kovalamanın ardından uyuşturucu iğneyle vurularak yakalandı.

Mustafa Çolak ve ortaklarının aldığı büyükbaş kurbanlık, merkeze bağlı Kırklartepe köyünde kesim için ahırdan çıkarıldıktan sonra bir kazığa bağlandı. Bu sırada kaçmayı başaran boğanın çarptığı Çolak yaralandı.

Çolak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Olayı belediye ekiplerine bildiren Çolak'ın ortakları, kurbanlığı kovalamaya başladı. Hayvan sahipleri ve çevredeki vatandaşların çabasına rağmen yakalanamayan boğa, 20 kilometre kovalamacanın ardından Köprülü köyüne geldi.

Burada da vatandaşlara zor anlar yaşatan boğa, kendisini sakinleştirilmeye çalışan kasap İsmail Tüylüoğlu ile 2 kişiyi yaraladı.

Tüylüoğlu çevredekilerin yardımıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı, hafif yaralanan diğer iki kişiye olay yerinde müdahale edildi.

Yaklaşık 3 saatlik kovalamaca sonunda çaylıkta sıkıştırılan boğa, Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirildi.

Kurban sahipleri, boğayı uygun bir alana getirdikten sonra kestirdi.

Köy sakinlerinden Zeki Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanın Kırklartepe köyünden kaçarak Köprülü köyüne geldiğini belirterek, 'Kaçtıktan sonra araba yolu ve derelerden yukarı çıkarak buraya geldi. Burada bir kişiyi hastanelik etti, diğer köyde de 3 kişiyi vurdu. Hayvan sahipleri sabah 8'den beri peşindeler.' dedi.

Kaynak: AA