İçişleri Bakanı Soylu Muş'ta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin kayyum kararına ilişkin açıklamalarını kabul edilemez bulduklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu Muş'ta
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayramın birinci gününde Muş’a geldi. Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Şahin tarafından karşılanan Bakan Soylu, bayram namazı için Lale Camii’ne geçti. Burada namazdan sonra halkla bayramlaşan Soylu, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Belediyelere kayyum atamasını değerlendiren Bakan Soylu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin kayyum kararına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Kayyum atamalarının sebeplerini açıklayan Bakan Soylu, “Özellikle bu görevlendirmeler hem teröre yönelik, terörle bağı ve desteği hem adli hem de idari soruşturmalarca sabit olan ve demokrasinin bu millet adına kullanılması lazım gelen bir uygulamadır” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin kayyum kararıyla ilgili açıklamalarına da değinen Soylu, “Özellikle dün büyükelçinin yaptığı açıklama, Türkiye’nin içişlerine müdahale olan kısmı kabul edilemez. Bu değerlendirmeyi de asla kabul edilemez buluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mesele demokrasi ve hukuk devleti ve vatan kavramı mesajını vermiştir” diyen Bakan Soylu, “Demokrasiye sadık olacağız, milli iradeye sadık olacağız. Hiç kimsenin renginin birbirinden üstünlük için bir araç olduğunu kimse zannetmesin. Üstünlük Allah’a olan yakınlıktır. Gerekli olan budur. Bu kardeşliği yüzyıllardır sürdürüyoruz ve yüzyıllarca sürdüreceğiz. Birbirimizi o kadar sıkı kucaklayacağız ki yarınlara güçlü, zengin ve özgür bir ülke olarak ulaşacağız. Verilen oy demokrasi ve hukuk devleti kuralları içerisinde işlevselliğini ortaya koyuyorsa bir karşılığı söz konusudur” dedi.

“Seçilmişlik hukukun ve demokrasinin gaspı anlamına gelmez”

Seçilmişliğin hukukun ve demokrasinin gaspı anlamına gelmediğinin altını çizen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tam tersi hukuku ve demokrasi tam anlamıyla muhafaza etmek anlamındadır. Eğer bunu yapmıyorsanız hukuk devreye girer, mahkemeler devreye girer. Seçilmişlik herkese istediğini yapma özgürlüğünü vermez. Ehliyetin kuralları bellidir, kaynağı yerinde kullanmak ve ehliyeti farklı bir şekilde değerlendirenlere yine hukukun içinde müdahale olur.”

“Yanlış yapanlar bir durup düşünsünler”

Tüm güvenlik güçlerinin de bayramını kutlayan Bakan Soylu, “Buradan kahraman güvenlik kuvvetlerimizin de bayramlarını tebrik ediyorum. Bu bayramda onlar büyük mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Allah yardımcıları olsun, muhafaza eylesin onları. Bu konuda gerekli bütün çalışmalar, titizlikle ve büyük bir dikkatle gerçekleştirilmektedir. Biz bunun bilinci içindeyiz. Tüm ülkelerde bu bilinçle hareket ediyorlar. Bu bayramda özellikle Türkiye’nin okumasını, milletimizin okumasını yanlış yapanlar bir durup düşünsünler. Yanlış tercümeler yapmasınlar. Tercümeleri doğru yaparlarsa dillerimiz, gönüllerimiz anlaşabilir” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, konuşmasından sonra İl Jandarma Alay Komutanlığı’na geçti.
Kaynak: İHA