İçişleri Bakanı Soylu Açıklaması 'Bu Vergileri, Dağa Gitsin, Terörü Beslesin Ve Ülkemin Huzurunu Bozsun Diye Vermiyoruz'

Muş’ta halkla bayramlaşma programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu vergileri, dağa gitsin, terörü beslesin ve ülkemin huzurunu bozsun diye vermiyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu Açıklaması 'Bu Vergileri, Dağa Gitsin, Terörü Beslesin Ve Ülkemin Huzurunu Bozsun Diye Vermiyoruz'
Muş Valiliği tarafından organize edilen ve Atatürk Parkı’nda düzenlenen halkla bayramlaşma programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 28 belediyeye kayyum atanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, “Bu vergileri, dağa gitsin, terörü beslesin ve ülkemin huzurunu bozsun diye vermiyoruz. Bu benim içinde böyle sizin içinde böyledir. Onun için demokrasiye, hukukun dairesinde ortaya konulan hizmetlerin hepsi başımızın üzerinedir” dedi.

Hukukun ve demokrasinin istismar edilerek terör destekçiliğine asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Bakan Soylu, “Burada hukuku istismar eden demokrasiyi istismar ederek mahalli idareler üzerinden bir terör destekçiliği ortaya koymak bizim açımızdan kabul edilemezdir ve sürdürülemezdir. Böyle birşeyi kabul etmeyeceğimizi herkesin hukuk dairesine ve demokrasi dairesine çekilmek zorunda olduğunu ve bizim temel görevimizin de bu olduğunu bunu oyunu atan vatandaşa bir borcumuz aziz millete olan bir borcumuz, demokrasiye olan bir borcumuz olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, halkla bayramlaşma programından sonra Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı ve Vali Konağı ziyaretinden sonra havayoluyla Van’a gitmek üzere Muş’tan ayrıldı.
Kaynak: İHA