'Her Bayram Arardı, Şimdi Arayanım Yok'

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Marmaris’te konakladığı otelde suikast düzenlemek isteyen FETÖ'cüler tarafından şehit edilen polis Nedip Cengiz Eker’in babaevinde Kurban Bayramı hüzünlü geçiyor Şehidin babası Nedim Eker: “Oğlum Cumhurbaşkanımızı, başbakanlık döneminde de iki defa korumuştu. Üçüncüde şehit oldu. Vatan, millet sağ olsun' Şehidin annesi Güzel Eker: 'Her bayram arardı, şimdi arayanım yok. Aslan oğlum benim. Düşmanlar aldılar onu benden'

FERDİ UZUN - 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Marmaris’te kaldığı otelde suikast düzenlemek isteyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri tarafından şehit edilen polis Nedip Cengiz Eker’in babası Nedim Eker, 'Oğlum Cumhurbaşkanımızı, başbakanlık döneminde de iki defa korumuştu. Üçüncüde şehit oldu. Vatan millet sağ olsun.' dedi.

Şehit Eker’in Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki babaevinde Kurban Bayramı hüzünlü geçiyor.Vali Ömer Faruk Koçak, şehit ailesini ziyaret ederek bayramlaştı.

Oğlunu anlatırken gözyaşlarını tutamayan anne Güzel Eker, 'Her bayram arardı, şimdi arayanım yok. Aslan oğlum benim. Düşmanlar aldılar onu benden. Çok az kalmıştı oğlumun emeklisine. Annesini aramadı bugün. Oğlumun düğününü göremedim, ellerine kına süremedim.' dedi.

- 'Kirli insanların silahından çıkan kurşunlarla şehit oldu'

Oğlunun mezarını ziyaret eden baba Nedim Eker de AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin her gün ağladığını belirterek, 'Bütün dertlerini annesine anlatırdı. Bana çok açılamazdı. Annesi o yüzden kolay kolay toparlanamıyor. Ne yapalım bu da Allah’ın takdiri. Kader geldi ve bizi buldu. Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Şehit oldu o, diğerleri gibi hain olarak ölmedi. Buna şükür ediyoruz.' dedi.

Şehit oğlunun iyiliksever biri olduğunu anlatan baba Eker, şöyle devam etti:

'Bütün insanları sevdi. O sevgisini hiç kaybetmedi. Hep doğrudan yanaydı. İçinde hiç hainlik yoktu, kalbi çok temizdi ama kirli insanların silahından çıkan kurşunlarla şehit oldu. Oğlumu yok ettiler. Allah onları da yok etsin. Oğlumun evlenmesini çok isterdim. 'Oğlum evlen, senden de bir torunum olsun. Onu seveyim. Neslimizi tüketme evladım' dedim. O da bana 'Baba ben arkamdan ağlayanım olmasını istemiyorum. Önce hayırlısıyla bu mesleğimi bitireyim. Ondan sonra Allah kerimdir' diyordu.'

FETÖ'cü hainleri lanetlediğini ifade eden Eker, 'Bu hükümet hainlerin hepsini bulacak. Bunların hepsinin vatandaşlıktan çıkartılarak ülkeden atılmasını istiyorum. Bu ülkeye hainlik edenler bir daha buraya girmesinler. Kendi kardeşine kurşun sıkan hainler. Bunların anne ve babaları nasıl beslemiş bunları. Böyle satılmış asker olur mu?Bunlar Haçlı seferlerinin intikamını almak istiyorlar ama alamayacaklar. Türk milleti doğru ve güçlüdür. Bu aziz milleti kimse yıkamayacak. Onların bütün emelleri boşa çıktı. Bunların hepsini temizleyeceğiz.' diye konuştu.

- 'İnsan kendi silah arkadaşını nasıl vurur?'

Darbe girişiminde bulunanların Türkiye topraklarında yaşamaması gerektiğini dile getiren Eker, 'Bu ülkenin toprağında bunları barındırmasınlar. Böylesi bir hainliğin ruhlarına kadar işleyeceğini kimse tahmin etmiyordu. İnsan kendi silah arkadaşını nasıl vurur? Bu nasıl bir hainliktir. Bunlar ülkemizde yaşamaya devam ederlerse ileriye dönük bizden yine intikam alırlar.' ifadelerini kullandı.

'Allah’a şükürler olsun ki oğlum Peygamber Efendimiz'e komşu oldu' diyen Eker, şunları kaydetti:

'Okulu bittikten sonra ilk tayini İstanbul’a çıkmıştı. O dönemlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul ziyaretlerinde sürekli onu koruyan polisler arasında yer alıyordu. Sonra yine Cumhurbaşkanımızın Ağrı Doğubeyazıt ziyaretinde de korumalık yaptı. Ondan sonra tayini çıktı Marmaris’e. 15 Temmuz günü yine Cumhurbaşkanımızı korumakla görevliydi. Cumhurbaşkanımız sağ salim otelden ayrılsın diye korudular. Ama saat 04.15 sıralarında hainler oğlumun etrafını sarmışlar ve savaşmışlar. Oğlum Cumhurbaşkanımızı, başbakanlık döneminde de iki defa korumuştu. Üçüncüde şehit oldu. Vatan millet sağ olsun.'
Kaynak: AA