Genelkurmay Başkanı Akar, Gaziantep'te

Sınır birliklerini ziyaret eden Orgeneral Akar: '(Fırat Kalkanı Harekatı) Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Bunu tüm dünya alem biliyor. Bazıları görmemezlikten ve bilmemezlikten geliyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Burada attığımız her adımın her sayfa ve cümlesini izah edebiliriz' 'İnşallah burada hem Türkiye hem de Suriye tarafında yaşayan masum insanlar rahata, huzura ve hak ettikleri güvenli bir ortama kavuşacaklar'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili 'Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Bunu tüm dünya alem biliyor. Bazıları görmemezlikten ve bilmemezlikten geliyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Burada attığımız her adımın her sayfa ve cümlesini izah edebiliriz.' dedi.

Orgeneral Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve kuvvet komutanlarıyla Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde Soylu Karakolu'nu ziyaret etti. Burada bayramlaştığı askerlerle birlikte yemek yiyen Orgeneral Akar, Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan askerleri tebrik etti.

Askerlerle sohbetinde bütün komutanların gece gündüz görev ve faaliyetlerin en iyi şekilde sürdürülmesi için çalışmalarına devam ettiğini anlatan Akar, şunları kaydetti:

'Yaptığımız mücadele son derece haklı bir mücadele. Biz burada hudutlarımızı korumaya çalışıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü korumaya çalışıyoruz. Burada yaşayan insanların rahat ve huzur içerisinde yaşamalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Onların bayramlarını huzur ve güven içerisinde idrak edebilmeleri için çalışıyoruz. Bunda sizlerin payı çok büyük. Aziz bir milletin evlatları olarak sizler, burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin de kendi ülkelerine ve yurtlarına dönüp rahat ve huzur içerisinde yaşamaları için elinizden gelen gayreti ve desteği kendilerine gösteriyorsunuz.

Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Bunu tüm dünya alem biliyor. Bazıları görmemezlikten ve bilmemezlikten geliyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Burada attığımız her adımın her sayfa ve cümlesini izah edebiliriz. İnsanlığa, hukuka uygun, tarihimize ve kültürümüze uygun, yüzümüz ak, alnımız açık. Sizler de gerçekten çok büyük fedakarlık ve gayret gösteriyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi en içten duygularımla kutluyorum. Hepinize kazasız belasız bir görev diliyorum. İnşallah bunu en kısa sürede başaracaksınız. İnşallah burada hem Türkiye hem de Suriye tarafında yaşayan masum insanlar rahata, huzura ve hak ettikleri güvenli bir ortama kavuşacaklar.'
Kaynak: AA