Foça'da Kurtuluş Coşkusu

11 Eylül Foça’nın kurtuluşu, ilçede coşkuyla kutlandı.

Foça'da Kurtuluş Coşkusu
Foça’nın kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen fener alayı, ‘Piyano Eşliğinde Düetler’ ve Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri’ne, yüzlerce vatandaş katıldı.

Fener alayı boyunca ellerindeki meşalelerle yürüyüp karanlığı aydınlatan vatandaşlar, marşlar söyleyip tek yürek oldular.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Çağrıhan Erkan’ın projesi ‘Piyano Eşliğinde Düetler’ dinletisinde, Vokal Atabey Aydın, Viyolonsel-Vokal Seher Aydın ve Ney ile Oğuzhan Çakırefe sahne aldı. Piyano ile klasik ezgiler üzerinde doğaçlamalar yapan Çağrıhan Erkan, sanatçı arkadaşlarıyla birlikte, mekânı dolduran dinleyicilerden aldığı coşkulu enerjiyi yine onlara aktardı. Çok beğenilen dinleti, müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Şef Atabey Aydın yönetiminde gerçekleşen Türk Halk Müziği Konserinde, Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Koro üyelerinin birlikte ve solo olarak seslendirdiği eserler, müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Öte yandan Foça’nın Kurtuluş Günü etkinliklerine katılan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e fiziki benzerliğiyle dikkat çeken tiyatro sanatçısı Göksal Kaya’ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Foça’nın 11 Eylül Kurtuluş Günü’nü ve vatandaşların bayramını kutlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, protokol üyeleriyle birlikte ses ve saz sanatçıları ile koro üyelerine teşekkür çiçeği sundu.

Kurtuluş programına katılanlar arasında, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Özden Yağcıoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı.
Kaynak: İHA