Eyüp Sultan'da Kurban Bayramı

Eyüp Belediyesince, 15 Temmuz'da ve terörle mücadele sırasında şehit olanlar için 50 kurban kesildi Bayram namazını Eyüp Sultan Camisinde kılmak isteyen vatandaşlar, yoğunluk oluşturdu.

Eyüp Belediyesince, 15 Temmuz'da ve terörle mücadele sırasında şehit olanlar için 50 kurban kesildi.

Kurban Bayramı nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Eyüp Sultan Camisine gelen vatandaşlar, bayram namazını tekbir getirerek bekledi. Namaz öncesinde camide Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve ilahiler okundu.

Bayram namazını Eyüp Sultan Camisinde kılmak isteyen vatandaşlar, yoğunluğa neden oldu. Namaz sırasında camiye sığmayan vatandaşlar, iç ve dış avluya seccade sererek saf tuttu.

Namaz kılmaya gelenler Hz. Muhammed'e ev sahipliği yapan ve semte de adını veren Eyüp el Ensari'nin türbesini ziyaret ederek dua etti.

Bayram namazının ardından Eyüp Belediyesi, terörle mücadelede ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 50 Eyüplü için kurban kestirdi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı Vakıflar Bölge Müdürlüğü Eyüp Kurban Kesim Merkezindeki kesimde, şehit ailelerinin vekalet vermesinin ardından kurbanlık koçlar tekbirler eşliğinde kesildi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Aydın, vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik etti. Bayramların Müslümanları yakınlaştırdığını ve birleştiğini belirten Aydın, 'Bayramlar hem bireysel hem de toplumsal anlamda yenilenme ve arınma zamanlarıdır. İnşallah bu bayramda buna vesile olur. Daha huzurlu nice bayramlar temenni ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Eyüp Belediyesinin her yıl şehitler için aileleriyle birlikte kurban kestiğini hatırlatan Aydın, şunları söyledi:

'Bu seneye kadar Eyüp'te ikamet eden ve değişik yer ve zamanlarda şehit olmuş 48 şehidimiz vardı. 15 Temmuz sürecinde 2 şehidimiz oldu. Bu geleneğimizi bu yıl da sürdürerek, 50 şehidimiz adına onların ailelerine kurban hediye ediyoruz, onlar da kabul ettiler. Rabbim kabul etsin kurbanlarını. Şehitlerimizi hatırlatmak ve onları anmak için bir vesile oluyor bu kurbanlarımız.'

AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gelen bu bayramın Türkiye'nin birlik ve beraberliğini pekiştireceğini dile getirdi.

- 'Oğlum vatan için seve seve canını verdi'

Şırnak'ta şehit düşen Metin Kaya'nın babası Ramazan Kaya da tüm Türkiye'nin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Eyüp Belediyesinin her yıl şehitler için kurban kestirdiğini kaydeden Kaya, 'Oğlum vatan için seve seve canını verdi. Gururluyuz, şerefliyiz. Belediyemiz bizler için her yıl kurban kestiriyor. Belediyemizden, hükümetimizden Allah razı olsun. Teşekkür ederim.' dedi.

Kurban kesimi sırasında Eyüp Belediyesi tarafından vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Öte yandan bayram namazını kılan bir çok vatandaş, yakınlarının mezarlarını da ziyaret etti.

Burada yatan yakınlarının kabri başına gelen vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.
Kaynak: AA