Deniz Feneri Derneği Ekipleri Bölgelerine Ulaştı

Dünyanın dört bir yanına giden ekipler, Müslüman kardeşleri ile bayram namazında saf tuttu, kurban kesimlerine ve dağıtımlarına başladı.

Dünyanın dört bir yanına giden Deniz Feneri Derneği gönüllüleri, Müslüman kardeşleri ile bayram namazında saf tuttu, kurban kesimlerine ve dağıtımlarına başladı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzak Doğu'dan Asya'ya, Afrika'dan Balkanlara yükü iyilik olan gönüllüler, bu Kurban Bayramı'nı da evlerinde aileleri ile değil, hiç tanımadıkları Müslüman kardeşleri ile geçirmek için yollara düştü.

Ekipler görevli oldukları ülkelere ulaşarak bayram namazında saf tuttu, kurban kesimlerine ve dağıtımlarına başladı.

Bağışçılarının emanetlerini mazlumlara ulaştıran gönüllüler, dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, kan ve gözyaşının olduğu mazlum coğrafyalarda derneklerinin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının kurbanı vesile kılarak milyonlarca insana barış ve iyilik götürdüğünü belirtti.

Cengiz, gönüllülerin gittikleri coğrafyaların masum ve mazlum insanlarının dualarını ise Türkiye'ye getirdiğini aktararak, şunları kaydetti:

'Kurban, bireysel bir ibadet olmakla beraber 'son yoksula ulaşana dek' kapı kapı ziyaret edilen ihtiyaç sahibi aileler vasıtasıyla büyük bir gönüllü hareketine dönüşmüştür. Bu organizasyon aynı zamanda kardeşlik bağlarını güçlendiren, mesajı 'barış' olan bir harekettir. Bu imkanı oluşturan ise halkımızın merhamet elidir. Kurban ibadetini vekalet yolu ile yerine getirmek üzere yollara düşen, dünyanın dört bir yanına giderek Müslüman ihtiyaç sahipleri ile bayram namazına duran, vekalet kurbanları kesen, dağıtan gönüllülere, bağışçılara sahiplerine duaya vesile oldukları için şükran borçluyuz. Deniz Feneri Derneği, Türkiye'de Amasya, Ankara ve Erzurum'da, Türkiye dışında ise bu yıl Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gana, Kenya, Moritanya, Nijer, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda, Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Sri Lanka, Tayland-Patani, Arnavutluk, Bosna, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Yemen'de kurban kesecek.'

Bayramın ikinci günü saat 17.00'a kadar derneğin genel merkezi, şube, temsilcilikler ve 'www.denizfeneri.org.tr' üzerinden kurban bağışı alımları devam edecek.
Kaynak: AA