DBP'lilere Rağmen Vatandaşa Hizmet Durmadı

İçişleri Bakanlığınca Batman Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından DBP'li belediye yöneticilerince belediye hizmetlerinin engellenmesi üzerine sokaklarda biriken çöpleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri topluyor Vatandaşlar, bayramda çöplerin toplanmasına mani olan DBP'li yöneticilere tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığınca Batman Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından DBP'li belediye yöneticilerince belediye hizmetlerinin engellenmesi üzerine sokaklarda biriken çöpleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri topluyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmündeki Kararname ile Batman Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından DBP'li belediye yöneticileri belediye hizmetlerini engelledi. Temizlik ve ulaşım başta olmak üzere hizmetlerin aksaması, Kurban Bayramı'nda vatandaşların mağduriyetine neden oldu.

Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin uyarılara rağmen iş başı yapmaması üzerine vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için girişimde bulundu. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, cadde ve sokaklarda biriken çöpleri toplamaya başladı.

Turgut Özal Bulvarı'ndaki temizlik çalışmalarını izleyen vatandaşlar, hizmetleri engelleyen DBP'li belediye yöneticilerine tepki gösterdi.

Emekli Ahmet Bozdemir, herkesin görevini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, 'Çöplerin toplanmaması çok çirkin bir şey. Bu görüntü, Batman'a yakışmıyor. Bu nedenle belediye ekipleri derhal çöpleri toplamalıdır.' dedi.

İrfan Tapan da kurumlarda hizmetin devamlılığının esas olduğunu ifade ederek, 'Belediyenin yapması gereken tek şey her yeri pırıl, pırıl yapmaktır ama maalesef bakıyoruz sokaklar çöpten geçilmiyor, belediye otobüsleri kontak kapatmış. Bu anlamda devlet ne yapmak istiyorsa doğrudur.' diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde yaşananları hala unutmadıklarını belirten Tapan, 'Artık bu tür terör eylemlerine devlet geçit vermeyecek.' sözlerine yer verdi.

Öte yandan, Batman Belediyesi binasına Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Terör örgütleri PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ile kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname gereği dün yeni görevlendirmeler yapıldı.

Bu kapsamda, Batman Belediye Başkanlığına Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy görevlendirildi.
Kaynak: AA