CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

'Bir tek Türkiye var. Bu topraklarda yaşayan 78 milyon insanda kardeştir. Herkesin vatanıdır bu ülke' 'Türkiye'de artık terörün, şiddetin olmadığı, barışın olduğu bayramlar arzu ediyoruz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ülke topraklarında yaşayan herkesin kardeş olduğunu vurgulayarak, artık terörün, şiddetin değil barışın olduğu bayramlar dilediklerini belirtti.

Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Ardahan'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın ilk gününü ziyaretlerle geçireceğini, yarın da Valilik tarafından yapılacak bayramlaşma programında vatandaşlarla bir araya geleceğini söyledi.

Kurban Bayramı'nın ülkedeki insanlar arasında barışa vesile olmasını temenni ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

'Türkiye'de artık terörün, şiddetin olmadığı, barışın olduğu bayramlar arzu ediyoruz. Bu bayramların en büyük özelliği, küskünlüklerin bir tarafa bırakılması, yeniden bir kucaklaşma, bütünleşmedir, farklılıkların değil ortak noktaların ön plana çıkartılmasıdır. Bizim de toplumumuzda bu kutuplaşmanın giderilmesi, bir uyum, ahenk ve barışın hakim olması için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmemiz gerekiyor.'

Yılmaz, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, 'Bir tek Türkiye var. Bu topraklarda yaşayan 78 milyon insan kardeştir. Herkesin vatanıdır bu ülke. Dolayısıyla da insanlarımızın hiçbir ayrıma tabi tutulmadan, hiçbir tehdide, şiddete, teröre maruz kalmadan, barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması bizim en büyük arzumuzdur. Bu vesileyle bütün kardeşlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA