Buca Gençlik Merkezi İçin Geri Sayım Başladı

Buca gençlerinin kültürden spora tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayacak Buca Belediyesi Gençlik Merkezi açılışı için geri sayım başladı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, merkezi, sürpriz konuklar ve etkinliklerle Ekim ayının sonunda hizmete sokmayı planladıklarını açıkladı.

Buca Gençlik Merkezi İçin Geri Sayım Başladı
Genç ve üniversiteli nüfusu ile dikkat çeken Buca, muhteşem bir Gençlik Merkezi’ne kavuşmak için gün sayıyor. Tınaztepe Mevkii’nde 2900 metrekare inşaat alanına sahip, 5 katlı Buca Belediyesi Gençlik Merkezi,gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir tesis olarak düzenlendi.

İçerisinde; kütüphane, workshop alanları, 3 adet cep sineması, çamaşırhane, bowling salonu, konferans salonu, amfi tiyatro, fitness salonu, meslek edindirme kurs odaları ve dinlenme alanları bulunacak merkezin gençlerin yeni buluşma noktası olması hedefleniyor.

Türkiye’de ilk

Merkez inşaatında incelemelerde bulunanBuca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Gençlik Merkezi’nin işlevsellik ve donanım açısından sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de bir ilk olacağına dikkat çekti.

Gençleri A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayabileceği modern, çağdaş ve fonksiyonel bir Gençlik Merkezi’ne çok kısa bir sürede kavuşturacaklarını vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ”Gençlerimize, hem kendilerini geliştirebilecekleri hem de eğlenip spor yapabilecekleri derli toplu bir merkez oluşturduk. İsteyen dersini çalışacak, isteyen sinemaya gidecek, isteyen çamaşırını yıkayacak, isteyen de sporunu yapacak. Onlara keyifli ve gönüllerince kullanabilecekleri tesis oluşturup, sırtlarındaki yükü bir nebzede olsa almaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir’in hatta Türkiye’nin gözbebeği olacak Merkezi Ekim ayının sonunda, sürpriz konuk ve etkinliklerle Bucalı gençlerin hizmetine açmayı planladıkları da müjdeledi.
Kaynak: İHA