Bir Anda Annesini Karşısında Görünce...

Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Pulluyazı Hudut Karakolu’nda nöbet tutan askere bayram sürprizi yapıldı. Kulede nöbet tutarken annesini karşısında gören asker büyük şaşkınlık yaşadı.

Bir Anda Annesini Karşısında Görünce...
Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Suriye sınırının sıfır noktasında 3. Hudut Taburu’na bağlı Pulluyazı Hudut Karakolu’nda vatani görevini yapan askere bayram sürprizi yapıldı. Osmaniye’de yaşayan anne Dilber Çuhadar ve baba Adem Çuhadar, Kurban Bayramı’nda oğullarıyla buluşturulmak üzere Hatay’a getirildi.

Oğulları Selçuk’un askerlik yaptığı Suriye sınırının sıfır noktasındaki Pulluyazı Hudut Karakolu’na götürülen anne ve baba, oğulları ile kulede buluştu. Anne Dilber Çuhadar, oğlunu göreceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Nöbet yerine giderken Bölük Komutanı Üsteğmen Gürkan Işıl kuleye çıkarak askerden tekmil aldı. Üsteğmen Işıl’ın annesini arayıp aramadığını sorması üzerine Selçuk Çuhadar, "Daha arayamadım" dedi.

Üsteğmen Işıl, bunun üzerine askerden sol tarafına bakmasını istedi. Annesini ve babasını karşısında gören sözleşmeli Er Selçuk Çuhadar, bir anda donup kaldı. Daha sonra birbirlerine sarılan anne ve oğlu sevinç gözyaşları döktü. Dakikalarca sarılan anne ve asker oğlu hasret giderdi.

Oğlunu gördüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Dilber Çuhadar her annenin bunu yaşaması gerektiğini söylerken, boğazındaki kelimeleri düğümlenen Selçuk Çuhadar ise sevinç gözyaşı döktü.

Oğluna kavuşmanın sevincini yaşayan baba Adem Çuhadar da, ”Bizi oğlumuzla kavuşturan TSK komutanlarına ve bizi burada ağırlayan tabur komutanımıza, bölük komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Daha sonra oğlu ve diğer askerlerle yemek yiyen Çuhadar ailesi, buna vesile olan herkese çok teşekkür ettiklerini söyledi.



Kaynak: İHA