Bayramın İlk Günü Balon Turuna Yoğun İlgi

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kapadokya'da, yerli turistler sıcak hava balonlarıyla bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini kuş bakışı izledi.

Kurban Bayramı tatili için Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'yı tercih eden yerli turistler, bayramın ilk gününde bölgeyi sıcak hava balonlarıyla kuş bakışı izledi.

Bayram tatili nedeniyle yoğun talepleri karşılamak isteyen sıcak hava balonu işletmeleri ek seferler düzenledi.

Göreme beldesinde, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havalanan yüzlerce balon, peri bacaları ve doğal kayaçlardan oluşan vadiler arasında süzüldü.

Kapadokya semalarında rengarenk görüntüler oluşturan balonlar, yaklaşık 1 saat boyunca Göreme ve Uçhisar beldesi ile Çavuşin köyü üzerinden geçerek turistik alanlara ilerlediler.

Bayram tatili için İstanbul'dan Kapadokya'ya gelen Gülsemin Topal, ilk defa sıcak hava balonuna bindiğini belirterek, Kapadokya'yı gökyüzünden keşfedecek olmanın heyecanını yaşadığını kaydetti. Topal, '9 günlük bayram tatilinin bir kısmını burada değerlendirmek istedik. Kapadokya çok güzel ve herkesi buraya davet ediyorum. Balona ilk defa biniyorum çok heyecanlıyım.' diye konuştu.

Zeynep Korkmaz ise bölgenin tarihi ve doğal dokusu karşısında hayran kaldığını ifade ederek, 'Kapadokya şaşırtıcı bir yer. Buraya her geldiğimde farklı hisler uyanıyor. Böylesine muhteşem bir manzarayı kuş bakışı izlemek heyecan verici' dedi.
Kaynak: AA