Bakan Ağbal, Belediyelere Kayyum Atanmasını Değerlendirdi

Kurban Bayramını memleketi Bayburt’ta geçiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şeyh Hayran Mahalle Odası’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Ağbal, belediyele kayyum atanmasıyla ilgili “Eşkıya belediyenin içerisine girmiş” dedi.

Bakan Ağbal, Belediyelere Kayyum Atanmasını Değerlendirdi
Bakan Ağbal, burada kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri ve halka bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Ağbal, belediyelere kayyum atanmasını değerlendirdi. Kayyum atanan belediyelerin terör faaliyetleri yürütmesini sert bir dille eleştiren Bakan Ağbal, “Eşkıya belediyenin içerisine girmiş. Eşkıya belediyeyi yönetiyor. Ne yapacak devlet buna selam mı duracak. Kimse kusura bakmasın Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarını, milletin kaynaklarını teröristlere aktaranlara ve belediyeleri bizatihi terör yuvası haline getirenlere asla meydan bırakmayacağız” diye konuştu.

Bakan Ağbal şunları kaydetti:

“Terör örgütü veya terör çok boyutlu. Çok farklı görünümlerde terör faaliyeti gösteriyor. Bir gurup elinde silahla açıkça meydan okuyor. Bir grup terör mensupları da yasal görünüm altında bu terör örgütlerine açık destek veriyor. Bu terör örgütlerinin sivil uzantıları var. Yerine göre dernek, vakıf var. Açıkça terör örgütünü finanse ediyor. Yine bu terör örgütlerinin kamuda da uzantıları var. Dün 28 belediyeye hükümetimiz tarafından KHK’ya dayalı olarak kayyumlar atandı. Özellikle şunu açıkça ifade etmek gerekiyor ki, HDPli belediyeler açık bir şekilde terörizmin finansmanı işini yapıyorlar. Bu milletin kaynakları her belediyede olduğu gibi onlara da aktarılıyor. Ama bu belediyeler bu yöneticiler kendilerine aktarılan bu kaynakları doğrudan doğruya, dolaylı olarak bir takım hilelerle terör örgütüne, terör örgütünün yandaşlarına aktarıyorlar. Terör örgütünün finansmanını bunlar sağlıyor. Uzun süredir ilgili kamu kuruluşlarımız bu konuda çalışmalar yürütüyor. Bu belediyelerdeki yöneticilerin belediyelerdeki kaynakları nasıl terör örgütüne veya terör örgütünün mensuplarına aktardıklarına ilişkin kapsamlı çalışmalar ve değerlendirmeler yapılıyor. Ve şu ortaya çıkıyor ki bunlar göstere göstere bu milletin kaynaklarını bu terör örgütüne aktarıyorlar. Normalde bir belediyenin ne yapması lazım? Beldesindeki halka hizmet götürmesi lazım. Ama bunlar ne yapıyor? Gelen parayı hiçbir şekilde halka hizmet olarak aktarmadan bir şekilde dolambaçlı yollar bularak hileye başvurarak bunlara aktarıyorlar. Adeta belediyenin kendisi bizatihi bir terör yuvası haline gelmiş. Düşünebiliyor musunuz bir belediyedeki belediye başkanı o belediyede çalışan işçiye hesap veriyor. Niye çünkü o belediye içerisinde o işçi terör örgütünün üst yöneticisi. Devletin böyle bir yuvalanmaya, böyle bir yapılanmaya müsaade etmesi mümkün mü? Yani eşkıya belediyenin içerisine girmiş. Eşkıya belediyeyi yönetiyor. Ne yapacak devlet buna selam mı duracak. Kimse kusura bakmasın Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarını, milletin kaynaklarını teröristlere aktaranlara ve belediyeleri bizatihi terör yuvası haline getirenlere asla meydan bırakmayacağız. 28 tane belediyeye el konuldu buralara ilgili yöneticiler atandı. İnşallah yakın zamanda aslında bu belediyelerin götürmediği hizmetler götürülecek. Yani bizatihi bu belediyelere oy veren vatandaşlar mağdur durumda. hizmet alamıyorlar, iş yapamıyorlar, su tedarik edilmiyor, yollar kötü vaziyette. Dolayısıyla şimdi bazıları demokrasi hukuk devleti bunlardan bahsedecek. Esas şunlardan bahsetmek lazım; nasıl oluyor da vatandaşın oylarıyla seçilen bir belediyenin kaynaklarını teröristlere aktarıyor. İnşallah bunlar hukuk önünde mahkemeler önünde de hesaplarını ayrıca verecekler. Ama hükümet olarak bu terör yapılanmasının belediyelerde barınmasına asla müsaade etmeyiz. Ve hükümetimiz tarafından da gereği yapıldı“.

Bakan Ağbal, sabah saatlerinde Van’da Valilik binası ve AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına yakın bölgede bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin olarak da şunları kaydetti: “Van’da bu alçak terör örgütü hain bir saldırı gerçekleştirmiş. Valilik binası yakınında bombalı bir saldırı meydana getirmişler. Öncelikle buradaki yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu terör örgütleri sanıyorlar ki bu saldırılarla Türkiye’yi yıldıracaklar. Asla yılmayacağız. Asla pes etmeyeceğiz. Bunlar bir yapıyorsa biz 10 yapacağız. Üzerlerine gideceğiz. İnlerinde bunları inşallah kahrı perişan edeceğiz. Yeter ki biz millet olarak bir olalım kardeş olalım birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirelim”.
Kaynak: İHA