Antalya'yı Peşine Taktı, Pes Etmedi

Antalya’da sahibinin elinden kaçan kurbanlık düve 6 saatlik kovalamacanın ardından 3 tane uyuşturucu iğne yemesine rağmen bayılmadı. Ormanlık alanda izini kaybettiren düve, veteriner ekiplerini de pes ettirdi.

Antalya'yı Peşine Taktı, Pes Etmedi
Antalya’da Kurban Bayramının ilk günü esnaflık yapan 64 yaşındaki Ali Ayhan Dikici, Kepez Çamlıca’daki kurban pazarından aldığı düveyi kesmek için kamyonetle cumartesi pazarındaki kesim alanına getirdi. Burada bir kasap düvenin ipini erken çözünce gözleri de kapalı olmayan düve kamyonetten atlayarak kaçtı. Düve kaçarken Ayhan Dikici’in oğlu Yalçın Dikici’yi de yaraladı. Saat 10.00 sıralarında kaçan düve Yükseliş mahallesi ara sokaklarından geçerek, Gazi Bulvarına çıktı.

“Ekipler seferber oldu”

Ayhan Dikici ve oğulları düveyi yakalayamayınca polis ve Kepez Belediyesi Veteriner hizmetlerinden destek istedi. Kasap ve mal sahiplerinin elinden kaçarak ,Gazi Bulvarı’ndan Çallı’yı geçip, İller Bankası’na doğru ilerleyen düve Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün bahçesine girdi. Ormanlık ve makilik olan bahçede düvenin rengi alana da uygun olması nedeniyle uzun süre düvenin izine rastlanmadı. Güvenlik, kasap, mal sahibi, polis ve veteriner ekiplerinin uzun aramaları sonucu düvenin izine rastlandı.

“3 iğne yedi,yıkılmadı”

Uyuşturucu iğne ile düveye yaklaşan ekip, ilk denemesini yapmadan düve tekrar ormanlık alanda kayboldu. Tekrar aramaya başlanılan düve bir ağaç gölgesinde bulundu, bu kez uyuşturucu iğneyi yiyen düve sakinleşmedi ve kaçtı. Tekrar buluna düve bir iğne daha yedi. Yine kaçan düve üçüncü iğneyi de yemesine rağmen sakinleşmedi. Veteriner ekibe de saldıran düve ormanlık alanda kayboldu. 3 uyuşturucu yemesine rağmen bir türlü sakinleşmeyen düve sulama da yapılan sık ormanlık alanda kayboldu. 6 saattir düvenin peşinden koşan ekipler ise pes etti. Dikici ailesi ise ekiplerin çalışmalarını endişeli gözlerle izledi. Düve daha sonra yakalanarak, kasaplar tarafından kesildi.

“İlk kez büyükbaş aldı”

Ali Ayhan Dikici ise her yıl koyun kestiğini bu yıl ilk kez ailesi ile büyükbaş hayvan kesmeye karar verdiklerini belirterek, “Sabah aldık, kesim yerine getirdik. Kasabın hatası nedeniyle kaçtı. Oğlumu da ayağından yaraladı. Saatlerdir uğraşıyoruz, yakalayamadık. Böyle olacağını bilsem büyükbaş hayvan alır mıydım. Bayramın ilk gününü evimizde değil düve peşinde geçiriyoruz. Misafirlerimiz var bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA