Alaçatı Sanat Haftası'nda 'Rengahenk' Olacak

Alaçatı’da bir grup sanatçı ’Alaçatı Rengarenk-Rengahenk’ temasıyla, 3-9 Ekim tarihleri arasında Alaçatı Sanat Haftası düzenlenecek.

Alaçatı Sanat Haftası'nda 'Rengahenk' Olacak
Rüzgarı, sörfü ve tarihsel dokusuyla haklı bir üne sahip Alaçatı’nın güzelliklerini, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle taçlandırmayı hedefleyen bir grup sanatçı, Alaçatı Sanat Haftası ile ilgili yaptıkları çağrıda, "Lavanta kokulu dar sokaklarında taş evlerin gölgesinde dolaşırken muhteşem Ege mutfaklarından yayılan kokular ile başınız dönecek, yolunuzun üzerinde karşılaşacağınız sanatsal mekanlarla daha da coşacaksınız" dedi.

Alaçatı Sanat Haftası için sanatseverlere çağrıda bulunan sanatçılar, "Alaçatı’nın her kesimden, her ulustan, her renk ve dinden insana kucak açması ve tüm renklerin bir ahenk içinde Alaçatı’da huzur içinde bir arada bulunmasının sanata yansıması, renklerin çeşitliliğini ve ahengini ortaya çıkararak bir arada keyifle yaşamasının ancak sanatla başarılabileceğini vurgulamak amacıyla sanat haftasının temasını bu yıl, ’Alaçatı Rengarenk - Rengahenk’ olarak belirledik" diye konuştu.

Birçok etkinlik yapılacak

Alaçatı Sanat Haftası’nda, plastik sanatların hemen her dalında sergiler, söyleşiler, atölyeler, uygulamalı çalışmalar gerçekleştirilecek. Resim, heykel, seramik, çömlek, cam, geri dönüşüm, keçe, kukla, kumaş boyama, mozaik dallarında gerçekleştirilecek çalışmalara birçok sanatçı ve sanatsever katılacak. Sanatçı ve sanatseveri buluşturacak etkinliklerde, bir yandan sanatçıların çalışmaları izlenirken, diğer yandan da katılımcılar sanatçılarla birlikte kendi çalışmalarını yapabilecek, Alaçatı’dan, kendi yaptıkları sanatsal anıların mutluluğunu da beraberlerinde taşıyacaklar. Haftanın sonunda da oluşacak eserlerden karma bir sergi izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Alaçatı Sanat Haftası kapsamında çalıştaya Ahmet Yeşil (Resim), Baki Bodur (Resim), Derya Ülker (Resim), Duygu Aydoğan(Resim), Efkan Beyaz (Resim), Ercüment Bölükbaşı ( Fotograf), Kemal Uludağ(Seramik), Nejip Rakbani (Resim), Nurhilal Varsa (Resim), Samet Arda Selim(Resim), Savaş Karagözlü(Resim), Serdar Leblebici (Resim) gibi sanatçılar katılacak.
Kaynak: İHA