AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Diyarbakır'da Vatandaşlarla Bayramlaştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır’da halkla bayramlaştı. Bayramlaşma etkinliğine dün KHK ile Sur Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Bilal Özkan da katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Diyarbakır'da Vatandaşlarla Bayramlaştı
Karayolları misafirhanesinde düzenlenen bayramlaşma törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Esnarioğlu ile Ebubekir Bal, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kamu kurum müdürleri, Sur Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Bilal Özkan ve vatandaşlar katıldı.

Eker ve beraberindekiler, vatandaşlarla tokalaşarak bayramlarını kutlayıp, sorunlarını dinledi.

Bayramlaşmadan sonra bir konuşma yapan Eker, Diyarbakır’da bir katliam planını güvenlik kuvvetlerinin çabası sonucu önceden tespit ettiklerini söyledi.

Az önce Van’da terör saldırısı, patlama haberini aldıklarını belirten Eker, “İnşallah bir can kaybı yoktur, henüz bir detay almadık ama büyük bir patlama olduğu, AK Parti İl Başkanlığı ile valilik arasındaki bir bölgede patlama olduğunu öğrendik. Eskiden bir sebeple bir şekilde kalabalıklar toplayabiliyorlardı, şimdi bütün çabalarına, gayretlerine rağmen halk hiçbir şekilde onların yanında durmuyor. Çünkü halk huzur, barış, kardeşlik istiyor. Onlar akıttıkları kanda boğulacaklar. PKK kendi gibi düşünmeyen Kürtlere bile hayat hakkı tanımıyor. Kendi gibi düşünmeyen Kürtlere bile kendi çizgisinde değil diye onları cezalandırıyor kendi yöntemlerince vahşice. PKK’ya ve onun vahşi unsurlarına, DAEŞ’e, FETÖ’ye, onların eylemlerine karşı durduğumuzu, duracağımızı yüksek sesle ifade etmek ve onlara Türkçe de, Kürtçe de ‘Edi bese’ artık yeter dememiz lazım” dedi.

Sur Belediyesi’ne dün kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Bilal Özkan da, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Kaynak: İHA