Acemi Kasaplar Kendini Yaraladı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Kurban Bayramı’nın ilk günü bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Kurbanların kesilmesiyle birlikte acemi kasaplar hastanelere akın etti.

Acemi Kasaplar Kendini Yaraladı
Kurbanı kesmeye ya da derisini yüzmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplar, özel araçlarla Turgutlu Devlet Hastanesi’ne getirildi.

25 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanırken, Hakan O. (46) ve İlhan D. (29) isimli vatandaşların ağır yaralandığı öğrenildi.

Kurban kesim yerleri dışında kesim yapanlara para cezası uygulanacağının açıklamasına rağmen hayvan pazarında ve farklı ilkel koşullar altında kesim yapıldı. Kurban satış ve kesim yerleri belirlenmesine rağmen bazı vatandaşlar yasağa aldırmadan kurbanlarını hayvan pazarında kestirdi. İlkel ve sağlıksız koşullarda kurbanlar kesilirken, kentin birçok farklı noktasında benzer yasak kesimler gerçekleşti.

Kurban Bayramı’ndan yaklaşık 10 gün önce açılan hayvan pazarında satıcıların birçoğu umduğunu bulamadı. Birçok kotra sahibi hayvanlarının yarısından fazlasını satamadan bayramı karşıladı. Kurban satıcıları, vatandaşların ekonomik nedenlerle kurbana pek rağbet göstermediğini ifade etti.

Bayram günü yine tezgahlarının başında duran ve ellerindeki hayvanları satmaya çalışan üreticiler büyük indirime de gitti. Ortalama 850 ile 900 TL arasında satışa çıkan küçükbaş hayvan fiyatı Kurban Bayramı’nın ilk gününde 500 TL’ye kadar düştü. Üretici İsa Gümüş, ”Geçtiğimiz yıl satışlar daha iyiydi ancak bu sene umduğumuzu bulamadık. Ülkenin farklı bölgelerinden gelen satıcılar için iyi bir pazar geçmedi. 9 bin TL olan dana 6 bin TL’ye kadar düştü. Buradaki üreticiler elde kalan hayvanları indirime giderek satmak istiyor” dedi.

Kaynak: İHA