Vali Şahin, Kurban Pazarlarını Gezdi

İstanbul Valisi Şahin:'Vatandaşlarımız, hem akraba, dost ve yakınlarını, hem de 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizin yakınlarını ve gazileri ihmal etmesin. Bunlar bizim en önemli, en çok sahip çıkmamız gereken ve en çok borçlu olduğumuz insanlar'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentin çeşitli noktalarında kurulan hayvan pazarlarını gezdi.

Vali Şahin, Başakşehir kurban kesim ve satış alanını ziyaret ettikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesince Kayabaşı Mahallesi 17. Bölge'de kurulan tesisi gezdi. Şahin, burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu'ndan kurban satış ve kesim alına ilişkin bilgi aldı.

Vali Şahin, kurban pazarında besicilerle ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Valilik bünyesinde bir vali yardımcısının başkanlık yaptığı İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun bulunduğu söyledi.

İstanbul'da, bu komisyonun aldığı kararlar doğrultusunda kurban çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Şahin, 'Bu sene de komisyonumuz hizmetlerin yürütülmesi konusunda ciddi kararlar ve tedbirler aldı. Memnuniyetle görüyorum ki tüm belediyelerimiz, bu işi yapan özel sektörümüz, bu konuda azami gayret sarf ediyor. Çok güzel bir altyapı hazırlanmış. Biz bunları aralıksız, hem il tarım ve ilçe tarım müdürlükleri veterinerleri marifetiyle hem de Kurban Hizmetleri Komisyonu marifetiyle denetliyoruz. Kurban kesim ve satış yerlerine kontrolsüz hayvan girişlerine müsaade etmiyoruz. Hayvan sağlıklı olmak, kulağında küpesi olmak zorunda.' diye konuştu.

Şahin, kurban kesiminin belediye tesislerinde profesyonel ekiplerce yapıldığını aktararak, burada en az zayiatla hızlı ve hijyenik bir kesimin gerçekleştirildiğini anlattı.

Geçen yıllarda otoyol kenarlarında bile kesim yapıldığına işaret eden Şahin, 'Her boş bulanan yerde çoğu da acemi olan insanlar tarafından kesim yapılıyordu. İstenmeyen görüntüler oluşuyordu. İnşallah bu en aza indirilmiştir.' dedi

Vali Şahin, vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, 'Allah kurbanlarını kabul etsin. Bayramları bayram tadında olsun. Hem akraba, dost ve yakınlarını, hem de 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizin yakınlarını, gazileri ihmal etmesinler. Bunlar bizim en önemli, en çok sahip çıkmamız gereken ve en çok borçlu olduğumuz insanlar.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA