Turizm Sektöründe 26 Bin Kişi 'Nitelik' Kazandı

İŞKUR tarafından turizm sektöründe yürütülen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarından bu yılın 8 aylık döneminde yaklaşık 26 bin kişi yararlandı Kurs ve programlara en fazla Antalya'dan başvuru yapıldı. Antalya'da geçen yıl bin 111 kişinin katıldığı eğitimlerden bu yılın 8 aylık döneminde 9 bin 521 kişi faydalandı

ÖZCAN YILDIRIM - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından turizm sektöründe yürütülen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarından bu yılın 8 aylık döneminde yaklaşık 26 bin kişi yararlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında nisan ayında imzalanan protokol çerçevesinde, turizm sektöründe istihdamı koruyucu ve artırıcı çeşitli programlar uygulanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, turizm işletmelerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün işverenlerle birlikte yetiştirilmesi ve desteklenmesi için İŞKUR tarafından mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları aralıksız düzenleniyor.

- Geçen yılki sayı şimdiden üçe katlandı

Türkiye genelinde geçen yıl toplam 8 bin 466 kişinin yararlandığı mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarından bu yılın ocak-ağustos döneminde 25 bin 975 kişi faydalandı.

Turizm sektörü sayesinde iş gücüne nitelik kazandırılması kapsamında yürütülen kurs ve programlara en fazla Antalya'dan başvuru yapıldı. Antalya'da geçen yıl bin 111 kişinin katıldığı eğitimlerden bu yılın sekiz aylık döneminde 9 bin 521 kişi yararlandı. Böylece Antalya'da eğitim programlarından yararlananların sayısı geçen yıla oranla yaklaşık 9 kat arttı.

- Başarılı kursiyerlere tam destek

İŞKUR'un yürüttüğü eğitimlerde, kursiyerlerin genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ödemeleri kurum tarafından yapılıyor.

Kursiyerlere eğitime katıldıkları günler için ödeme yapılırken, kurs ve programda başarılı olanların istihdamı destekleniyor, başarılı kursiyerleri istihdam eden işverenler teşviklerden yararlanabiliyor.
Kaynak: AA